Suomen Miekkailu- ja 5-otteluliitto

Finlands Fäkt- och 5-kampsförbund - Finnish Fencing and Pentathlon Association
Tänään on 24.10.2020 19:52

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 17 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2  Seuraava

Milloin laajennettu osuma-alue tulisi ottaa käyttöön Suomessa?
Heti tammikuussa 2009 0%  0%  [ 0 ]
Syyskuussa 2009, ensi kauden alussa 48%  48%  [ 10 ]
Tammikuussa 2010, vuosi FIE:n käyttöönoton jälkeen 10%  10%  [ 2 ]
Syyskuussa 2010, yksi kokonainen kausi FIE:n jälkeen 14%  14%  [ 3 ]
Tammikuussa 2011, kaksi vuotta FIE:n jälkeen 14%  14%  [ 3 ]
Ei koskaan! 10%  10%  [ 2 ]
Joku muu, mikä? 5%  5%  [ 1 ]
Ääniä yhteensä : 21
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: 30.10.2008 9:53 
Poissa

Liittynyt: 16.12.2004 22:40
Viestit: 373
Paikkakunta: Oulu
Florettimiekkailu on nähnyt viime vuosina useita sääntömuutoksia: tuplavalon syttymisaika lyheni useampi vuosi takaperin ja nyt floretin osuma-alue laajennetaan kattamaan osa kypärän kauluksesta. Muutos astuu FIE:n alaisissa kilpailuissa voimaan ensi keväänä.

Kansalliset liitot saavat päättää itse milloin ja miten uusi sääntö otetaan käyttöön kansallisissa kilpailuissa.

Sääntö- ja tuomarityöryhmä ei ole vielä päättänyt asiaa - missä vaiheessa teidän mielestänne uusi osuma-alue pitäisi ottaa käyttöön Suomen kansallisissa florettikilpailuissa?

_________________
Teemu Tokola
Oulun Miekkailuseura
e t u n i m i . s u k u n i m i ( ät ) o u l u n m i e k k a i l u s e u r a . f i


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 30.10.2008 18:06 
Poissa

Liittynyt: 27.12.2004 13:48
Viestit: 55
Paikkakunta: Hki
Päättääkö hallitus vai työryhmä?
Aikoinaan Tallinnan miesten MC-kisassa läpinäkyvän maskin käyttäjä aloitti 1-0 johdosta jollei vastustajalla ollut samanlaista maskia. Voisiko tätä harkita tässä tapauksessa?


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 31.10.2008 9:03 
Poissa

Liittynyt: 16.12.2004 22:40
Viestit: 373
Paikkakunta: Oulu
Veikkaisin että sääntö- ja tuomarityöryhmä valmistelee asian ja hallitus hyväksynee työryhmän esityksen sellaisenaan.

MC-tason kilpailuissa tilanne lienee ensi vuonna se että ilman laajennetulla osuma-alueella varustettua kypärää kilpailuihin ei vain osallistuta.

Kansallisissa kilpailuissa punaisen kortin käyttöä voisi varmaan harkita, mutta riittävän pitkä valmistautumisaikakin pitäisi huolen siitä että florettikilpailuissa käyvät saavat hankittua itselleen uudenmallisen kypärän.

_________________
Teemu Tokola
Oulun Miekkailuseura
e t u n i m i . s u k u n i m i ( ät ) o u l u n m i e k k a i l u s e u r a . f i


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 31.10.2008 10:41 
Poissa

Liittynyt: 17.12.2004 10:01
Viestit: 219
Jonkin verran kannattaa seurata, miten homma etenee noissa MC-kisoissa. Onhan tuo läpinäkyvä kalpamaskikin ollut aina välillä pakollisena jo 2000-luvun alusta asti, vaikka alunperin tuli kerralla pakolliseksi.

Teemun tulkinta päätöksestä oli melkein oikea:
Sääntö- ja tuomarityöryhmä valmistelee asian ja hallitus tekee päätöksen.

-tommi

_________________
Tommi Kosunen


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 31.10.2008 20:59 
Poissa

Liittynyt: 17.11.2007 11:09
Viestit: 17
Paikkakunta: Oulu
Kun uuteen systeemiin siirrytään, onko sitä tarkoitus edellyttää heti ja kautta linjan? Vanhoilla kamppeilla ei siis siirtymän jälkeen voisi otella, vai?
Entä toisin päin? Siis, jos hankkii uusien sääntöjen mukaisen maskin ja kilpailee sillä ennen sääntömuutoksen voimaanastumista, antaako se antaa vastustajalle "ilmaista hyvitystä"?
Onko tuo Tapin ehdotus hyvityksestä harkittavissa, jos sääntömuutos astuisi voimaan esim. ensi syyskuussa tai myöhemmin?
Tällä lienee suurin merkitys nuorille harrastajille ja harrastuksen vasta aloittaville. Itsekin mietin uuden maskin hankintaa , mutta olen siirtänyt sitä juuri tämän sääntömuutoksen odottelun takia.
tv Risto Degerman, OMS


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 3.11.2008 9:40 
Poissa

Liittynyt: 16.12.2004 22:40
Viestit: 373
Paikkakunta: Oulu
Liitollahan ei sinänsä ole mitään velvoitetta ottaa tätä käyttöön lähiaikoina, mutta mielestäni on selvää että jos se otetaan käyttöön niin kilpailuun osallistuvilla täytyy olla samanlaiset kypärät.

Itse suosittelisin että uuden kypärän hankintapäätöstä kannattaa viivyttää kunnes liitto on päättänyt omasta aikataulustaan sääntömuutoksen suhteen, ellei ole osallistumassa keväällä aikuisten maailmancupin osakilpailuihin.

_________________
Teemu Tokola
Oulun Miekkailuseura
e t u n i m i . s u k u n i m i ( ät ) o u l u n m i e k k a i l u s e u r a . f i


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: voihan kypärä!
ViestiLähetetty: 5.11.2008 21:47 
Poissa

Liittynyt: 6.12.2004 13:11
Viestit: 363
Paikkakunta: Vantaa
Tapin pointti 1-0 johdosta ei ole aivan validi. Kalvassa pleksi ei lisää tai vähennä osuma-aluetta, toisin kuin lamésta tehty parta. 15 pisteen matsissa 1-0 johdon merkitys on mitätön verrattuna kasvaneen osuma-alueen tuomaan haittaan.

...grr, se on MASKI, ei mikään kypärä... :)

_________________
-MikaR

Acinaces armorum rex


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 6.11.2008 0:00 
Poissa

Liittynyt: 27.12.2004 13:48
Viestit: 55
Paikkakunta: Hki
Ja parta eikä kaulus. (Maski peittää pärstän, kypärä kaljun.)
Ei plexi vaan vaikka visiiri (muovi ei ole plexiä, se ei kestä. On polykarbonaattia. Tiedoksi että se heikkenee jos sitä käsittelee sähkömiekkailijoiden yleisellä puhdistusainella, asetonilla.)

15 piston ottelussa vaikka 3-0 johto tai joku muu jos oikeampi.

Kannattaisi vaan odotella ennenkuin säätää uuden maskin pakolliseksi täällä pienessä Suomessa, voihan olla että koko sääntö perutaan vielä.
Muistan hyvin 90-luvun alussa kun FIE oli päättänyt uusista kärjistä kalvalle. SML oli päättänyt ottaa ne käyttöön myös syyskauden alusta. Suomessa ei tainnut olla yhtään uutta kärkeä tai teräjohtoa kun ekat kisat oli. Ja myöhemmin FIE perui pakollisuuden.
Kalvan visiirimaskeissa on myös menty edestakasin.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: maski ja parta
ViestiLähetetty: 6.11.2008 21:55 
Poissa

Liittynyt: 8.1.2005 21:17
Viestit: 42
Paikkakunta: Rovaniemi
Pitäisiköhän meidän järjestää toinen äänestys tästä maski-kypärä parta-kaulus asiasta. Mielestäni myös kyseessä on maski ja parta, tästä olemme oululaisten kanssa kinanneet monituiset kerrat. Itse en ole koskaan miekkaillessa kokeillut kypärää, enkä sellaista päähäni laita.

Mitä partaan tulee, ehkä uudistuksen kanssa kannattaa todellakin odottaa, ainakin ensi vuoden syksyyn, ehkä pidemmällekin, jotta nuo kv-tuulet saadaan selville.

_________________
Leo Pekkala
Rovaniemen miekkailijat


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 7.11.2008 10:41 
Poissa

Liittynyt: 1.12.2006 19:52
Viestit: 52
Sanasta kypärä minulle tulee mieleen moottoripyöräily, jääkiekko ja armeija. Kaikissa näissä lajeissa kasvot ovat avoinna. Maski on aina tuonut mieleen jotain kasvoja suojaavaa. En ryhdy terminatsiksi, mutta maski maistuu luontevammalta sanalta omassa suussani miekkailun yhteydessä.

Kannatan pitkää siirtymäaikaa uudelle florettimaskille kaksivaiheisesti. Ensin voisi olla vuosi vanhalla maskilla miekkailua ilman tasoituksia. Toisessa vaiheessa uudella maskilla kisaava saisi sopivan pistoedun joka kannustaisi uusien maskien hankintaan. Tämä innostaisi lähinnä harrastelijatason florettimiekkailijoita lähtemään kisoihin ja pysymään kisoissa mukana. Huipputason floretistit voisivat käyttää uutta maskia vaikka alusta lähtien sillä se tuskin toisi liian suurta estettä kisamenestykselle.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 24.11.2008 23:34 
Poissa
Site Admin

Liittynyt: 9.11.2004 22:21
Viestit: 280
Paikkakunta: Helsinki
Tässä muutama pointti, jonka vuoksi mielestäni tuota Floretin uuden varusteen käyttöönottoa kannattaa viivästyttää Suomessa yksi tai useampi vuosi:

1) Kyse on osaltaan uusien varusteiden pakkomyynnistä -ei siis ymmärtääkseni turvallisuuteen liittyvä parannusehdotus. Tästä on esimerkkinä aikaisemmilta vuosilta säilän näkymätön maski ja kalvan kärki.

2) Floretin harrastajia, jotka tavoittelevat maailmancupin kisoja uusine sääntöineen löytyy suomalaisista lienee vain 1 henkilö (maksimissaan muutama). Hän/he pystyvät kuitenkin harjoittelemaan vanhojen vermeiden avulla tai uusien vermeiden avulla niin halutessaan.

3) Floretin SM-kisoissa saattaa käydä osaanottajakato, jos uusia kalliita varusteita on oltava kisoissa. Tällöin jäisivät pois henkilöt, jotka haluavat osallistua vuosittaiseen SM-taistoon, mutta eivätpä juuri muihin kisoihin. Pelkona joukkuekisojen osalta voisi olla se, ettei niihin saataisi riittävästi joukkueita SM-statuksen ansaitsemiseksi. Tarkoituksena on lienee saada näistä mahdollisemman kovatasoiset ja osaanottajamäärältään suuret kisat, eikä "vain florettia" harrastavien -jotka ovat hankkineet uusimmat vermeet - väliset kisat.

Mielestäni siis meidän tulisi odotella vuosi tai kaksi ja annetaan muiden maiden viedä asiaa eteenpäin ja hankkia kokemuksia uusista varusteista.

_________________
"Reaktiot ratkaisevat"


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 25.11.2008 15:40 
Poissa

Liittynyt: 6.12.2004 13:11
Viestit: 363
Paikkakunta: Vantaa
"Säilän näkymätön maski"...?!? ... ok, sori saivartelu, Eki, en voinnut vastustaa... :)

Tässä on mielestäni kuitenkin kysymys siitä, että JOSSAIN VAIHEESSA siirtyminen täytyy tehdä ja silloin seurauksena on se että ne joita ei huvita ostaa uutta maskia jäävät pois. Jossain vaiheessa se on kuitenkin edessä. Kukaan ei varmasti halua mättää ottelussa, jossa itsellä parrasta saa osumia ja vastustajalla ei. Muutos sinänsä on perusteltu ja vaikka ei paranna turvallisuutta, toivottavasti parantaa florettia lajina.

Kenties muutos osaltaan tekee lajista niin houkuttelevan, että spesialistien määrä kasvaa ja suomeen syntyy oma florettiyhteisö?

...eikä ne maskit lopulta niin paljoa maksa, c'mon...

_________________
-MikaR

Acinaces armorum rex


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 5.12.2008 16:19 
Poissa

Liittynyt: 6.12.2004 13:14
Viestit: 302
**
Muutos astuu voimaan 1.1.2009 kaikissa MC-tason kisoissa, mutta
maamme florettitason tuntien, niin tuskin kiirettä kannattaa pitää,
ja vaikka se osuma-alue muutaman neliösentin suurenee niin ei se
vielä kesää tee!!
**

http://www.fencing.se/nyheter/dispens-florettmask/

Dispens florettmask
4 december, 2008 12:19 | Göran Flodström

Från den 1 januari 2009 har FIE beslutat att en ny mask** (M2009) är obligatorisk på alla VC-tävlingar och från den 1 oktober 2009 på JVC-tävlingar.

TB-gruppen och landslagsledningen har beslutat om en generell dispens att använda den gamla FIE-masken på svenska florettävlingar till den 31 juli 2009.

Detta ger oss tid att inhandla masker och tänka igenom vad som skall gälla för alla åldersklasser.

**
**

**maski = ruotsiksi: en mask, eng. mask, ei KYPÄRÄ !!


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Floretin uusi osuma-alue
ViestiLähetetty: 3.1.2009 23:28 
Poissa

Liittynyt: 17.11.2007 11:09
Viestit: 17
Paikkakunta: Oulu
Mihis te sitte päädyitte toimikunnassa ja hallituksessa? Uusi vuosi koitti jo...
Ja tuohon kypärä-maski keskusteluun uusi aloite: ruvetaas puhumaan kuonosuojasta elikkä kuonokkaasta : ))
Ja kaikille siis oikein Miekkailullista Uutta Vuotta!

tv Risto D
OMS


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 26.1.2009 0:44 
Poissa

Liittynyt: 16.12.2004 22:40
Viestit: 373
Paikkakunta: Oulu
Floretin uuden kauluksen käyttöönottoa ei tarvitse kuitenkaan kustannussyistä lykätä. FIE:n alaisiin kisoihin tarvitsee uuden kypärän, mutta kansallisissa kisoissa riittää (mikäli sääntö- ja tuomarityöryhmä niin päättää) myös kypärän kaulukseen kiinnitettävä lisäkappale, jonka saa parillakymmenellä eurolla Miekkailutarvikkeesta:

http://www.miekkailutarvike.fi/product_ ... cts_id=465

Terveisin,

Teemu Tokola
Oulun Miekkailutarvike


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 17 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com