Suomen Miekkailu- ja 5-otteluliitto

Finlands Fäkt- och 5-kampsförbund - Finnish Fencing and Pentathlon Association
Tänään on 25.6.2024 6:02

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 3 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Suurkisat
ViestiLähetetty: 12.3.2012 8:59 
Poissa

Liittynyt: 17.12.2004 7:36
Viestit: 210
Paikkakunta: Turku
Kiitos kisoista 2012! Uusi kilpailusysteemi antoi kilpailijoille kaivattua kokemusta cup-otteluista ja aikataulu varmasti toimii hienosti ensi vuonna, kun systeemi on ajettu sisään.
Myös puitteet ja tulospalvelu olivat parasta mitä junnuille on Suomessa ikinä tarjottu. Tästä pitää muiden kisajärjestäjien ottaa oppia!

Terveisin Turun väsynyt mutta onnellinen kisatiimi
(mutta ei niin väsynyt kuin kisajärjestäjät varmasti olivat :) )


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Suurkisat
ViestiLähetetty: 12.3.2012 12:37 
Poissa

Liittynyt: 6.12.2004 13:06
Viestit: 179
Paikkakunta: Vantaa
Kiitokset minunkin puolestani.

Tällä kertaa kisapaikka oli erinomainen ja ja mukana oli kiitettävän paljon uusia (venäläisiä) vastustajia. Myös tulospalvelun teknisten apuvälineiden käyttö teki vaikutuksen ja helpotti tiedonkulkua.

Sitten hieman ruusuja ja risuja tämänvuotisesta kisasysteemistä ja sen läpiviennistä verrattuna aiempaan:

+ D-sarjan käyminen loppuun asti ratkaisi vihdoin sen ongelman, joka suurkisoissa on viime vuosina ollut, eli miten verrataan toisiinsa D-sarjasta ylempiin sarjoihin nousseiden poikien ja tyttöjen sijoituksia. Kiitos tästä muutoksesta.

+ Se, että joka sarjassa oli yksi alkueräkierros ja cup toi kisaan kaivattua monipulisuutta myös nuorempiin sarjoihin. Ei ollut pelkkää alkuerien tahkoamista, ja kerralla pudonneiden osuus kunkin sarjan kilpailijoista ei ollut niin suuri.

+ Repechange cup toi miekkailijoille lisää otteluita ja piti huolta että juuri kenenkään kisasaldoksi ei jäänyt "pari alkueräottelua ja ekassa cupissa ulos".

- Aikataulu oli yltiöoptimistinen. Kisan läpivieminen kutsun mukaisella aikataululla ei olisi onnistunut, vaikka miekkailijoita olisi ollut selvästi vähemmän. Tämänvuotinen osallistujamäärä oli vain 13% suurempi kun viime vuonna.

- Tiedotus aikataulusta. Kisapaikalla oli seinällä eri aikataulu kuin kilpailukutsussa, mutta sitähän eivät miekkailijat voineet tietää ennen kisapaikalle saapumista. Kilpailukutsussa mainittiin, että mahdollisista aikataulumuutoksista ilmoitetaan tarvittaessa liiton keskustelupalstalla, mutta ilmeisesti C-sarjan alun myöhästyminen 3h 20min ei ylittänyt tätä ilmoituskynnystä. Myöskään kisapaikalla ei annettu mitään arvioita myöhästyneiden sarjojen uudesta alkamisajasta.

- Kilpailujärjestelmää ei muutettu, kun oli selvillä että aikataulu ei tule pitämään. Kilpailukutsussa luki vain "Kaikissa sarjoissa miekkaillaan yksi eräkierros, jonka jälkeen käydään uloslyöntiottelut". Tämä olisi mahdollistanut repechangen poisjättämisen kilpailun nopeuttamiseksi. Myös alueiden käyttöä olisi ajoittain voinut tehostaa repechangen nopeammaksi läpiviemiseksi.

Yhteenvetona totean, että uusi systeemi on mielestäni parempi kuin vanha. Jatkossa aikataulusta on kuitenkin syytä tehdä selvästi löysempi, jotta jää varaa tilanteiden venymiseen. Jatkossa myös kisatoimistolla on varmasti enemmän kokemusta repechangen läpiviennistä, mikä sekin tulee nopeuttamaan kisaa. Ulkomaalaisten (tässä tapauksessa venäläisten) miekkailijoiden suuri määrä oli iloinen yllätys, ja teki kisasta aidosti kansainvälisen. Toivon muidenkin Masters-kisojen järjestäjien ottavan tästä kisasta oppia, ja tekemään kutsusta englannin (tai ruotsin-, venäjän- ja vironkielisen) version ja lähettävän sen naapurimaihin.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Suurkisat
ViestiLähetetty: 14.3.2012 18:59 
Poissa

Liittynyt: 17.1.2008 18:54
Viestit: 65
Haasteelliset Suurkisat

Talkooväki totesi Suurkisojen olleen jopa suurempi ponnistus kuin YoungLions-kisan viime syksynä.

Suurkisat 2012 toteutettiin uusitulla kisajärjestelmällä. Alkuerien jälkeen jokaisessa sarjassa oteltiin cup-ottelut sekä 32/16 miekkailijan repechange. Uusitulla järjestelmällä oli tavoitteena "paikata" sitä aukkoa, johon on törmätty useassa ulkomailla käydyssä kisassa; suomalaiset miekkailijat ovat pärjänneet alkuerissä hyvin, mutta uloslyöntiotteluissa menestys ei sitten ole ollut ihan niin hyvä.

Saatujen kokemusten sekä palautteen perusteella tultaneen suurkisajärjestelmään kehittämään aikaisemman kahden alkuerän ja nyt kokeillun järjestelmän kokemusten pohjalta edelleen.

Tulospalvelussa ensikertaa Suomessa käytössä oli Engarden täysversio online tulosnäyttöineen. Tällä haluttiin opettaa nuoria miekkailijoita kansainväliseen kisakäytäntöön.

Aikataulullisesti kisat olivat haastavat. Alkuperäiseen aikatauluun haasteen aiheutti runsas perjantaina ja lauantaina tullut jälki-ilmoittautuneiden sekä ulkomaisten miekkailijoiden määrä, jota kisan ennakkoaikatulussa ei voitu ennakoida. Lisäksi repechangeotteluiden suuri määrä aiheutti jonkin verran aikatauluviivettä. Oman aikansa vaati myös se, että ensikertalaisille kotimaisille ja ulkomaisille miekkailijoille selvitettiin sääntöjä ja monia asioita niin käytettävästä kisajärjestelmästä kuin varustemääräyksistäkin.

Aikataulumuutosten ilmoittaminen keskustelupalstalla siinä vaiheessa, kun jälkilmoittautuneet ilmoittautuvat esimerkiksi lauantaina ei olisi todellisuudessa helpottanut ketään, koska suurin osa kisaajista oli matkalla tai jo kisapaikalla.
Myönnettävä on, että aikataulu tehtiin optimistiseksi. Ensi vuonna, mikäli käytetään samaa järjestelmää, on ainakin olemassa referenssi toteuman pohjalta. Alueita ei olisi oikeastaan voitu enää käyttää tehokkaammin, koska mm. repechange järjestely edellyttää ennen seuraavaan vaiheeseen siirtymistä tiettyjen otteluden käymistä. Tarkkaavaiset huomasivat varmaan, että mm. ns. "suoran linjan" 32 -> 16 -> 8 otteluita käytiin repechange -linjan kanssa samaan aikaan. Lisäksi tyttöjen ja poikien erissä kilpailuvaiheesta riippuen oli joustavasti vuorotellen eri määrä alueita käytössä. Eli limityksellä minimoitiin käynnissä olevien sarjojen lävienti.

Onneksi miekkailijat ja yleisö olivat kärsivällisiä ja ymmärtäväisiä viivästyneestä aikataulusta huolimatta.

Mukana oli monta ensikertalaista tuomaria, jotka saivat arvokasta kokemusta kiivasrytmisestä kisasta tulevia haasteita varten. Oli hienoa saada mukaan uusia rohkeita tuomareita. Joskus homma on vain aloitettava.

Kiitokset miekkailijoille ja yleisölle iloisesta mielestä.
Erityiskiitoksen ansaitsevat talkooväki ja pitkää päivää tehneet sekä jaloillaan loppuun saakka pysytelleet tuomarit.

Espoon Miekkailijoiden puheenjohtaja
Terho Mustonen


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 3 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com