Suomen Miekkailu- ja 5-otteluliitto

Finlands Fäkt- och 5-kampsförbund - Finnish Fencing and Pentathlon Association
Tänään on 14.6.2024 15:17

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 9 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Bakun jun MM-kisat
ViestiLähetetty: 1.4.2010 16:39 
Poissa

Liittynyt: 4.1.2005 9:51
Viestit: 2321
Paikkakunta: Espoo
Baku 1.4.

Aurinkoisia terkkuja Bakusta!!
Junnumaajoukkueen vuoden kohokohta on kohta käsillä, kadettitytöt ovat huomenna ensimmäisinä tulessa…

Bakun MM-matka alkoi etujoukon osalta jo tiistaina 30.3. Itse tulin paikalle eilen illalla myöhään (=tänään aamulla). Sanotaan että matkailu avartaa, se todettiin taas kerran Moskovan kentällä odottaessa Bakun lentoa. Odotimme Bakun jatkolentoa 7 tuntia upouudessa terminaalissa, joka oli osittain vielä rakenteilla. Terminaali oli tosi hieno mutta kummastusta herätti se seikka että ravintoloissa kelpasi valuutaksi vain ruplat ja valuutanvaihtopistettä ei ollut. Ja luottokortit eivät kelvanneet! Ei tuota meinannut uskoa todeksi. Onneksi TaxFree myymälässä kelpasi eurot ja ruplia sai vaihtorahaksi.

Kaikki Suomen kadetit tukijoukkoineen ovat siis jo kisakaupungissa ja kisavalmistautuminen heidän osaltaan käynnissä. Upeaa on että kaikkien matkatavarat tulivat onnellisesti perille, hyvä alku! Tänään joukkue on hoitanut akreditoinnin, kadettityttöjen varustetarkastuksen, treenit jne. valmistautumiset.

Itse olen ollut tänään Suomen edustajan FIE:n General Assembly –kokouksessa, jossa mm. hyväksyttiin viime vuoden toimintakertomus ja tilinpäätös. Kokous myös hyväksyi Lontoon Olympialaisten karsintakriteerit, jotka nyt toimitetaan Kansainväliselle Olympiakomitealle hyväksyntää varten. Hyvä uutinen on se, että yksittäisen pienen Euroopan maan miekkailijan on nyt hieman helpompaa läpäistä karsinta kuin ennen. Esim. miesten kalvassa, joka on Lontoon ohjelmassa vain henkilökohtaisena kisana, 4 parasta miekkailijaa Euroopan karsintakilpailusta pääsee Lontoon kisoihin. Pekingiin pääsi vain kisan voittaja.

Mielenkiintoisin keskustelu käytiin FIE:n kalenterimuutoksesta. Yritän ehtiä lähipäivinä kirjoittamaan siitä enemmän, mutta lähtökohtaisesti kisoja vähennetään reilusti. Uudessa kalenterissa on 8 kisaa/aselaji/vuosi. Mm. Helsingin jun MC kisan tyttöjen kilpailu on putoamassa pois. Mutta minulla on mielenkiintoinen tapaaminen huomenna Espanjan edustajan kanssa liittyen Burgosin ja Helsingin kisoihin. Burgos on menettämässä pokien kisan ja mietimme jos ehdottaisimme FIE:lle kisojen vuorottelua… joka toinen vuosi Burgosissa sekä tytöt ja pojat ja joka toinen vuosi Helsingissä. Uskon että siitä voisi tulla toimiva kuvio…

Baku hiljenee tältä päivältä, ainakin minun osaltani.

Iloisin terkuin,
Lena


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Bakun jun MM-kisat
ViestiLähetetty: 2.4.2010 21:17 
Poissa

Liittynyt: 4.1.2005 9:51
Viestit: 2321
Paikkakunta: Espoo
Baku 2.4.

Ensimmäinen kisapäivä on takana ja kadettitytöistä Ester voi olla tyytyväinen omaan suoritukseensa. Ester taisteli alkuerän viimeisessä ottelussaan ”veisti kurkulla” tilanteessa vaadittavan toisen alkuerävoittonsa ja eteni 64 cupiin.
Caro ja Kaisa eivät ikävä kyllä tänään saaneet alkuerässä päälle MM-kisoissa tarvittavaa taistelua ja molemmat karsiutuivat jatkosta.

Ester sai 64-cupissa vatsaan Italian Sara De Altian, alkuerän jälkeen ranking 9. Ester taisteli ennakkoluulottomasti ja siirtyi 3-0 johtoon heti ottelun alussa. Tämän jälkeen ottelu eteni Esterin 2-3 piston johdolla loppuun saakka. Hieno ottelu, jossa useita Esterin imutempo hyökkäyksiä.

Sitten siirryttiin langattomaan miekkailuun ja isoon upeaan saliin, johon mahtuu tuhansia ja tuhansia katsojia. Upeat puitteet.

Esterillä seuraavana vastassa Espanjan Centenera. Ottelu oli mielestäni liian nopea, se kesti vain 4 minuuttia. Vastustaja meni alussa nopeasti johtoon, mutta ensimmäisen erän lopussa Ester onnistui tasoittamaan tilanteen ja tauolle mentiin 11-11 tilanteessa. Tosien erän alussa Ester teki juuri Peeterin ohjeen mukaisesti ja siirtyi jo 13-12 johtoon. Mutta sitten tuli pari turhaa lähitaistelua ja vastustaja johti 14-13. Lopuksi ottelu päättyi tuplaan. Harmittava tappio, tuntui että ottelu olisi ollut Esterin voitettavissa.
Esterin sijoitus silti hieno 31. sija hänen ensimmäisissä MM-kisoissaan.

Ensimmäisenä kisapäivänä vuorossa oli luonnollisesti myös kisojen avajaiset. Olivat mielestäni hienosti hoidetut. Oli soittokuntaa, kuoroa, rumpuohjelmaa, eri miekkataisteluja, lipunnostoa, puheita jne.

Ensimmäiset MM kultamitalit menivät Saksaan ja Italiaan. Kadettityttöjen kalvan voitti tuore kadettien EM mestari Alberta Santuccio.

Bakun MM kisojen ensimmäisenä kisapäivänä nähtiin finaalissa myös suomalaisväriä kun Peter Grönholm toimi finaalin sivutuomarina. Toivottavasti Peter pääse tulevina päivinä myös finaalin päätuomariksi.

Unohdin muuten eilen kertoa että ensi vuoden jun MM kisat ovat Jordaniassa!!

Ensi yönä ensimmäiset suomalaiset juniorit saapuvat Bakuun....

Nati Nati
Lena


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Bakun jun MM-kisat
ViestiLähetetty: 3.4.2010 17:41 
Poissa

Liittynyt: 4.1.2005 9:51
Viestit: 2321
Paikkakunta: Espoo
Baku 3.4.10

Upea ja dramaattinen suomalaispäivä takana!! Rasse ja Verkku taistelivat todella hienosti ja myös Gunnar väläytti osaamistaan alueräässä vaikka karsiutuikin jatkosta.

Alkuerässä Verkku voitti 4/5, Rasse 3/5 ja Gunnar 1/6.

Verkku ja Rasse suoraan 64 cuppiin, jossa molemmat taistelivat kerrassaan upeasti, oli ilo seurata.
Rassen ottelu oli tosi jännä. Tsekin Adam meni 0-2 johtoon jonka jälkeen Rasse tasoitti. Vastustaja sai keltaisen kortin törmäyksestä ja sitten alkoi hänen varusteongelmansa. 3 punaista korttia vastustajalle. Ja aina väliin Rassen hienoja hyökkäyksiä. Ottelu oli todella nopea, mutta viis siitä kun poika johti. Ottelu päättyi ensimmäisen jakson lopussa 15-12 Rasselle. Hienoja Rassen hyökkäyksiä ja taktisia tuplia oli paljon.
Verkun matsi oli myös jännäri. Japanin Tsue oli jo 12-14 johdossa kun Verkku ennakkoluulottomasti tasoitti ja lopulta voitti. Ihanaa taistelua! Nautin.

32-cupissa nähtiin oikeaa dramatiikkaa kun Rassen vastustaja Ukrainan Lopatenko sai mustan kortin hänen johtaessaan ottelua jo 10-2! Rassen ollessa tappiolla hän painoi päälle ja jatkoi taistelua useaan otteeseen haltin jälkeen saaden siitä punaisen kortin. Hallissa oli paljon menua ja pojan oli vaikeaa kuulla tuomarin komentoja. Lopulta Lopatenko menetti lähitilanteen jälkeen malttinsa ja survoi todella törkeästi Rassen polvitaipeeseen (Rasse oli siis jo selin vastustajaa) niin että pojalta meni jalat alta ja lensi mahalleen alueelle. Tuomari nosti heti mustan kortin. Tilannetta seurasi luonnollisesti hässäkkä ja Ukrainalaisten protesti mutta Rasse julistettiin lopulta ottelun voittajaksi. Hieman ristiriitaiset olivat tunteemme ottelun jälkeen... Mutta tosiasia on se, että miekkailijan tulee hallinta hermonsa ottelussa tapahtui siinä mitä tahansa, ja näin ollen Rasse kyllä ansaitsi voittonsa.

Verkun 32 ottelun alussa oli myös dramatiikkaa kun Ruotsin kokenut tuomari Joakim Holmström huomasi ettei Verkun housuissa ollut tarkistusmerkkiä. Miten kukaan ei ollut huomannut edellisissä oteluissa??? Onneksi tuomari oli hyvä tuttumme ja aikaa oli vielä ottelun alkuun… Verkku ehti hakemaan leiman! Opetuksena kaikille: Muistakaa tarkistaa joka ikinen varuste, ei riitä että itse raportti on ok, tarkistusmerkin on löydyttävä jokaisesta varusteesta. Ja tämä tarksitus on miekkailijan vastuulla!
Verkku hävisi 32-cuo ottelun Romanian Ciovicaa vastaan pistoin 12-15.

16-cupissa Rasse miekkaili mielestäni hieman liian vaisusti ja joutui taipumaan 13-15 Tsekin Novotnylle. Jäi sellainen olo että ottelu olisi ollut voitettavissa…

Mutta todella hienot sijoitukset tältä päivältä: Rasse 11. ja Verkku 19.!! Onnea pojille ja kaikille taustajoukoille!

Hienoa on myös se että junioritytöt Cata, Mixo ja Ansku saapuivat Bakuun viime yönä ja että myös heidän kaikki varusteensa saapuivat Bakuun saakka. Tänään tytöt treenasivat iltapäivällä ja saivat myös poikkeuksellisesti varusteensa tarkastettua ns. päivää liian aikaisin. Pyysin kauniisti kun varustetarkastuksessa oli iltapäivällä tyhjää ja he suostuivat. Nyt meidän ei tarvitse jonottaa aamulla, voimme viettää ainoan vapaapäivämme esim. tutustumalla Bakun keskustaan.

Varustetarkastuksesta voin vielä todeta sen, että ainakaan meillä ei sen kanssa ole ollut lainkaan ongelmia. Lieneekö johtunut siitä että olin erityisesti painottanut miekkailijoille varusteiden kuntoa ennakkoon. Tiesimme että paikalle ei olisi lainkaan varustemyyntiä joten kaiken oli oltava kunnossa jo tänne tultaessa. Tai sitten tarkistus täällä on vain ”lepsumpaa” kuin esimerkiksi viime vuonna Belfastissa…

Bakun kuulumisia taas viimeistään maanantaina juniorityttöjen kisan jälkeen…

Terkkuja kaikille!
Lena & co


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Bakun jun MM-kisat
ViestiLähetetty: 3.4.2010 21:00 
Poissa

Liittynyt: 4.1.2005 9:51
Viestit: 2321
Paikkakunta: Espoo
Muutamia kuvia löytyy tästä:
http://picasaweb.google.fi/102149187066 ... DKo76E8QE#

Ikävä kyllä kameran akku oli jäänyt hotellille, joten tästä päivästä ei ole monia.

t. Lena


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Bakun jun MM-kisat
ViestiLähetetty: 4.4.2010 8:43 
Poissa

Liittynyt: 4.1.2005 9:51
Viestit: 2321
Paikkakunta: Espoo
Baku 4.4.

Voi tyytyväisenä todeta että myös junioripojat Alex ja Teemu saapuivat tavaroineen onnellisesti MM kisakaupunkiin.
Suomen ennätyksellisen suuri MM-joukkue kostuu 11 miekkailijasta, 1 matkanjohtajasta 1 liiton edustajasta, 1 valmentajasta sekä 3 vanhemmasta. Yhteensä 17 henkeä! Suomen miekkailun mittakaavassa tämäkin on todella hieno saavutus.

Tänään täällä on pilvinen päivä... suuntaamme tyttöjen kanssa kaupungille, junnupoijat lähtevät Peeterin kanssa hoitamaan akreditointia jne valmisteluja sekä tutustumaan kisapaikkaan.
Eilen oli ensimmäinen kerta kun oikeasti kisapasseille oli tarvetta. Vartijat olivat tosi tiukkana joka ovella ja ilman passia ei ollut asiaa minnekään. Vähän se ärsytti porukkaa mutta oli kyllä tarpeen sillä paikat kävivät ahtaiksi kun junioritkin saapuivat kisapaikalle...

Terkkuja
Lena


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Bakun jun MM-kisat
ViestiLähetetty: 4.4.2010 17:11 
Poissa

Liittynyt: 4.1.2005 9:51
Viestit: 2321
Paikkakunta: Espoo
Eilisessä kadettipoikien kilpailussa Peter Grönholm selvitti tiensä aina loppuotteluun saakka, jossa hän toimi päätuomarina.
Hienoa Peter!

t. Lena


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Bakun jun MM-kisat
ViestiLähetetty: 6.4.2010 11:11 
Poissa

Liittynyt: 4.1.2005 9:51
Viestit: 2321
Paikkakunta: Espoo
Kadettikilpailujen jälkeen siirryttiin eilen 5.4. juniorisarjoihin.... Tätä kirjoittaessa olen tyttöjen kanssa jo jättänyt Bakun ja olemme Moskovan kentällä odottamassa jatkolentoa Helsinkiin.

Seurasin eilisen kisan loppuun saakka ja sain todistaa Ruotsin Johanna Bergdahlin voittavan maailmanmestaruuden. Onnittelin häntä oikein lämpimästi, sillä olemme seuranneet hänen ja hänen isänsä työtä jo vuosia, ovat aina olleet askeleen meitä edellä… myös iällisesti, sillä Johannan junioriaika sai näissä MM-kisoissa upean päätöksen.

Nukutun yön jälkeen (tosin todella lyhyen sellaisen) paha olomme eilisten niukkojen tappioiden jäljiltä on jo hieman väistynyt. On katsottava taas eteenpäin… Tätä tämä miekkailu maailman kärjessä on, marginaalit ovat todella pieniä ja voittajan ja häviäjän ero pienen pieni. Mukaan tarvitaan myös hieman onnea. Se mikä ilahduttaa on se, että sekä Cata että Mixo taistelivat todella hyvin ja eivät antaneet periksi vaikka olivat uloslyöntiotteluissaan tappiolla. Molemmat esittivät myös parasta osaamistaan – monipuolista teknistä miekkailua. Mutta tällä kertaa se ei vielä riittänyt arvokisamitaliin. Kovaa työtä on jatkettava ja sävelet tulevan kesän harjoitteluun ovat jo selvät.

Eilisessä kisassa kaikki kolme tyttöä taisteli hienosti alkuerät. Cata hävisi vain yhden ottelun ja senkin 4-5 Unkarilaisele Bekefille. Mixo ja Ansku taistelivat kummatkin kolme voittoa kuudesta. Cata ja Mixo etenivät suoraan 64-cuppiin, Ansku 128 cuppiin.
Anskun espanjalainen cup vastustaja onnistui sitomaan terän tavalla johon Anskulla ei oikein ollut lääkettä. Vastustaja johti koko ottelun, joka päättyi Anskun tappioon pistoin 8-15.

Mixon 64 cup vastustaja oli tuttu Olivia Hägglöf Ruotsista. Ottelu oli tasainen, joskin useaan otteeseen vastustaja meni parin pistoa johtoon jonka jälkeen Mixo taas tasoitti tilanteen. Tilanteessa 12-12 Mixon meni hienolla käsipistolla ensimmäisen kerran johtoon, mutta ei silti onnistunut voittamaan ottelua joka päättyi 14-15 tappioon. En uskaltanut katsoa viimeistä pistoa…

Cata selvitti ensimmäisen cup vastustajansa alle kolmessa minuutissa. Tsekin tytöllä ei ollut mitään mahdollisuutta kun Cata pommitti häntä mm. käsipistoilla.
Seuraavana vastan tuli Saksan vahvarakenteinen ja pitkä Ricarda Multerer. Saksalainen oli jo 10-6 johdossa kun Cata keksi hienon toisen aikomuksen hyökkäyksen ja teki 5 pistoa putkeen johtaen ensimmäisen kerran ottelua. Sitten oli vastustajan vuoro tasoittaa tilanne ja 14-14 tilanteessa saksalainen yllätti Catan tekemällä nopean ratkaisun ja taas meidän oli hyväksyttävä niukka tappio. Cata oli 17. lopputuloksissa, hänen paras MM-sijoituksensa toistaiseksi. Tämä oli tytölle jo kolmas kerta 32-joukossa MM kisoissa; Belekissä pienenä tyttönä yllättäen 26., viime vuonna Belfastissa 30. ja nyt Bakussa siis 17.

Olettehan huomanneet että kisojen semit ja finaalit ovat You Tubessa. Todella hyvälaatuinen kuva!

Pian jatkamme matkaa Helsinkiin ja pidämme peukkuja pojille. Alkuerät sujuivat Teemulta ja Alexilta todella hyvin….
Kiitos kaikille Bakussa mukana olleille, oli taas hieno miekkailukokemus. Bakuun en välttämättä ole heti lähdössä uudestaan ja toivon että vuoden 2012 U23 EM kisoille löytyy toinen järjestäjä. Tällä hetkellä Baku on ainoa kandidaatti… Haluammeko ehkä kisat Suomeen?

Baku vaikenee minun osaltani nyt.

t. Lena


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Bakun jun MM-kisat
ViestiLähetetty: 3.5.2010 23:58 
Poissa

Liittynyt: 6.12.2004 13:14
Viestit: 302
[quote="Lena"].
Pian jatkamme matkaa Helsinkiin ja pidämme peukkuja pojille. Alkuerät sujuivat Teemulta ja Alexilta todella hyvin….
Kiitos kaikille Bakussa mukana olleille, oli taas hieno miekkailukokemus. Bakuun en välttämättä ole heti lähdössä uudestaan ja toivon että vuoden 2012 U23 EM kisoille löytyy toinen järjestäjä. Tällä hetkellä Baku on ainoa kandidaatti… Haluammeko ehkä kisat Suomeen?
t. Lena[/quote]

Haaste on heitetty.

Alkuerät+cup kierrokset: Kuopio-Halli
http://www.kuopio.fi/vap.nsf/TD/1410031 ... enDocument
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kuopio-halli

Finaalit:
http://www.kuopionmusiikkikeskus.fi/mus ... /index.asp

Hotels.....
http://www.kuopioinfo.fi/finnish/peruss ... joitus.php

Lämpenee ajatukselle, jos mielii kehittää maakunnan matkailua...
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Jari ... 5256112125


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Bakun jun MM-kisat
ViestiLähetetty: 4.5.2010 16:04 
Poissa

Liittynyt: 26.10.2008 21:43
Viestit: 10
Eikun vaan kisat sitten Kuopioon.


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 9 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 11 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com