Suomen Miekkailu- ja 5-otteluliitto

Finlands Fäkt- och 5-kampsförbund - Finnish Fencing and Pentathlon Association
Tänään on 15.8.2022 4:45

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 27 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: 5.4.2009 15:24 
Poissa

Liittynyt: 4.1.2005 9:51
Viestit: 2321
Paikkakunta: Espoo
Junioreiden MM 2009 Belfast

Ensimmäinen erä suomalasia miekkailijoita on onnellisesti perillä Belfastissa.
Kadetit TeemuKassuGunnarAnskuMixo sekä Peeter ja minä, saavuimme Belfastiin myöhään eilen illalla. Matkustamiseen oli mennyt koko päivä, tulimme Lontoon ja Dublinin kautta. Iloksemme myös kaikki miekkailulaukut saapuivat perille! Väsyneinä kaaduimme sänkyyn.

Tänään aamulla oli aikainen herätys, viimeinen bussi kisapaikalle lähti hotellilta jo klo 8:15.
Kisapaikka on laaja yliopiston campus alue. Sokkeloinen sellainen. Vielä on sellainen olo että täällä eksyy… Ihmisiä on todella paljon ja kaikki yrittävät hahmottaa kokonaisuutta kaapeissa ja sokkeloisissa käytävissä, useassa eri kerroksessa. Huomenna on varmaankin jo selvempää.
Akreditointi on hoidettu, se meni tällä kertaa todella sujuvasti ja kaikkien kisapassit olivat valmiina.
Poikien varusteet ovat nyt asetarkastuksessa, odotamme jännittyneinä ”tuomioita”.
Tytöillä alkaa kohta treenit ja pojat liittyvät joukkoon heti kun saamme kamat.

Ilmassa on mukavaa jännitystä…. kadettien kauden päätavoite on kohta käsillä!
Huomenna kisat aloittavat Teemu, Kassu ja Gunnar. Pitäkää peukkuja pystyssä.

Minä lähden nyt tutkimaan campusalueen ruokailumahdollisuuksia... lähikuppilasta saa vain paahtoleipää ja juotavaa.

Terkkuja kaikille Belfastista!
t. Lena & co

---
Lena Tallroth-Kock


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 5.4.2009 23:30 
Poissa

Liittynyt: 4.1.2005 9:51
Viestit: 2321
Paikkakunta: Espoo
Varustetarkastus toi kyllä tälläkin kertaa pieniä yllätyksiä, onneksi kaikki ongelmat saatiin hoidettua. Miekkailijan nimen kirjainkoko mitattiin täällä mittanauhalla, joten jatkossa tulee kaikkien (varsinkin jos painattaa nimen muualla kuin miekkailutoimittajalla) huomioida tuo 8-10 cm kirjainkorkeusvaatimus. Lisäksi ommeltavat nimilaput tai liput tulee ommella todella hyvin, mielellään koneella. Pienikin ”reikä” ompeleessa hylkäsi varusteen.

Kisajärjestäjille tämä ensimmäinen kisapäivä toi reilusti huomautuksia järjestelyistä ja huomiseksi on luvattu parannusta mm. kisapaikkakuljetuksiin ja aamiaiseen. Tänään suurin joukko miekkailijoista ehti jo lähteä kisapaikalle ennen kuin kunnon aamiainen alkoi. Toivottavasti myös arkipäivä tuo tulessaan avoimia ravintoloita kisapaikalla.

Nyt on kaikki miekkailijat syötetty ja uni odottaa meitä kaikkia.

Huomiseen!

Lena


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 6.4.2009 10:17 
Poissa

Liittynyt: 17.12.2004 10:01
Viestit: 219
Tuolta voi seurata tuloksia livenä: http://www.fencingworldwide.com/

Jostain syystä pääsivulta ei vielä pääse kiinni tuloksiin, mutta tuossa suora linkki:
http://212.34.165.4:8080/WAFechten/inde ... leshort=fr

-tommi

_________________
Tommi Kosunen


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 6.4.2009 14:38 
Poissa

Liittynyt: 15.1.2005 17:29
Viestit: 137
Paikkakunta: Helsinki
Livenähän tätä on ihan jännää seurata. Kassu tippui äsken korealaiselle :(

_________________
- I'm everything they say I am, I'm so bad baby I don't care


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 6.4.2009 14:41 
Poissa

Liittynyt: 15.1.2005 17:29
Viestit: 137
Paikkakunta: Helsinki
Ja siinä tippui Gunnar israelilaiselle.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 6.4.2009 15:25 
Poissa

Liittynyt: 16.12.2004 22:40
Viestit: 373
Paikkakunta: Oulu
Kunhan tästä vielä tekniikka vähän halventuu, niin eiköhän sitä ennenpitkää voi valita mistä ottelusta haluaa katsoa videota. Pistetilanteen seuraaminen on vähän turhauttavaa kun ei tiedä mitä alueella tapahtuu... Mutta tsemppiä kaimalle seuraavien kierrosten otteluihin!

_________________
Teemu Tokola
Oulun Miekkailuseura
e t u n i m i . s u k u n i m i ( ät ) o u l u n m i e k k a i l u s e u r a . f i


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 6.4.2009 16:12 
Poissa

Liittynyt: 1.12.2006 19:52
Viestit: 52
Teemulla lähti mahtavasti cup-ottelut käyntiin. 1-kierroksen hollantilaisesta alussa 7-1 johto lupaa hyvää. Kuulostaa siltä että asenne on kohdallaan. Kovalla startilla pääsee pitkälle. Toivottavasti 2-kierroksen vastustaja taipuu myös yhtä tehokkaasti.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 6.4.2009 20:01 
Poissa

Liittynyt: 4.1.2005 9:51
Viestit: 2321
Paikkakunta: Espoo
Hieno päivä takana!

Teemu miekkaili todella upeasti, oli nautittavaa katsottavaa. Ensimmäisen cupvastustajan, hollantilaisen Bargerosin Teemu voitti ihan selvästi. Myös Brasilialainen Ferreira (kisan 9. rankattu) sai kokea Teemun tarkan kärjen tarkkuuden, ottelu loppui jo ensimmäisessä erässä ihan näytös tyyliin. Ei brassipoika keksinyt mitään lääkettä Teemun upeille hyökkäyksille ja käsipistoille.
16-cupissa vastassa oli saksan Wolters. Ottelun alussa Teemu oli usean piston tappiolla mutta tasoitti 5-5 tilanteeseen ja meni johtoon, jonka piti loppuun saakka.
8-cupissa italian Leombruno oli lopuksi parempi. Teemu johti 8-5 mutta ei saanut pidettyä ”pakettia kasassa” loppuun saakka. Tuloksena ottelutappio 12-15 mutta hieno loppusijoitus, laskujeni mukaan Teemu on 7. UPEAA!

Todella hienoa nähdä Teemun miekkailevan taas yhtä hienosti kuin kadettien EM kisoissa 2008. En tosin itse ollut siellä paikalla, mutta muut paikalla olleet kertoivat että nyt alueella oli sama Teemu kuin silloin. Hienoa että poika on vaikeuksien jälkeen kasvanut taas kunnon taistelijaksi.

Onnea Teemu ja Tero!!

Kassu oli kisaansa pettynyt. Mikään ei kulkenut ja pojalla oli lisäksi usea paikka ”hajalla”. Alkuerässä tulos 2v/6 ja 128-cupissa tappio 15-9 Korean Kimille. Eikun kotiin kuntouttamaan paikkoja ja treenaamaan lisää, jalkatyö tosi tärkeässä roolissa.

Gunnarin miekkailu on kehittynyt positiiviseen suuntaan sitten EM kisan, poika ei ollut läheskään yhtä hermostunut kuin silloin. Gunnar voitti alkuerässä usean hienon ottelun ja voitti lopuksi 3/6.
128 cupissa Israelin Hanin oli parempi luvuin 15-13. Gunnar oli koko ottelun tappiotilanteessa ja ei onnistunut saamaan omia pistojaan, ottelussa oli todella runsaasti tuplapistoja. Liikkeiden koon hallinta tärkeä painopistealue jatkoa ajatellen.

Nyt menen katsomaan finaalia…


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 6.4.2009 23:20 
Poissa

Liittynyt: 4.1.2005 9:51
Viestit: 2321
Paikkakunta: Espoo
Venäjän poika voitti poikien kalpakisan, ruotsin Kase oli upeasti hopealla.

32-cupissa oli tänään oikea hässäkkä kun langaton systeemi ei suostunut toimimaan kunnolla kalvalla. Miekkailijat joutuivat odottamaan kohtuuttoman kauan call roomissa ja lopuksi siirryttiin perinteiseen langalliseen systeemiin. Saa nähdä miten homma toimii tyttöjen kisassa…

Meitä ihmetytti tänään se, ettei valmentajat saaneet olla miekkailijoiden mukana call roomissa. Syynä oli tilan puute järjestäjien mielestä. Totta, koko kisa-alue onkin liian ahdas. Kaikki kulkuväylät ovat jatkuvasti täynnä miekkailijoita, valmentajia, kasseja jne. Liikkuminen eri salien välillä on hankalaa.

Tyttöjen asetarkastus meni tänään hyvin. Kaksi asetta tosin hylättiin liian pitkän PBT terän takia (!!??). PBT korjasi nopeasti tilanteen ja tytöt ovat valmiina huomiseen kisaan.

Nyt nukkumaan, herätys on jo klo 5.

t. Lena


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 7.4.2009 9:34 
Poissa

Liittynyt: 4.1.2005 9:51
Viestit: 2321
Paikkakunta: Espoo
Huomenta,

Kisakuvia ja -tunnelmia löytyy linkistä:
http://picasaweb.google.fi/data/feed/ba ... hoto&hl=fi

Tytöt lämmittelevät tässä vieressä...kaiken pitäisi olla kunnossa. Toivotaan, että Teemun upea miekkailu ja taisteluvire tarttui myös tyttöihin.

Outi saapui eilen ksiapaikalle ja kalpajuniorit ovat jo matkalla.

Tänään täällä paistaa aurinko, eilen oli sateista!

t. Lena


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 7.4.2009 22:39 
Poissa

Liittynyt: 16.12.2004 22:40
Viestit: 373
Paikkakunta: Oulu
Hienoja tuloksia tänäänkin! Onnittelut Teemulle ja Anninalle hienoista sijoituksista!

Mutta sanokaapa kun tyhmä ei ymmärrä: miksi yhdessäkään kadettisarjassa ei ole osallistujia Ranskasta? Kyse nyt ei varmasti ole siitä, etteikö heillä ole kadetti-ikäisiä maailmantason miekkailijoita. Onko tämä jokin periaate kun olen ollut havaitsevinani saman aiemminkin? Olen joskus aiemminkin kysellyt asiasta, mutta mitään varmaa tietoa en ole tainnut vielä kuulla.

_________________
Teemu Tokola
Oulun Miekkailuseura
e t u n i m i . s u k u n i m i ( ät ) o u l u n m i e k k a i l u s e u r a . f i


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 8.4.2009 19:52 
Poissa

Liittynyt: 4.1.2005 9:51
Viestit: 2321
Paikkakunta: Espoo
Hei, olen taas täällä… minulla oli tietokoneongelmia ja en päässyt nettiin vuorokauteen. Onneksi Niko on taitava atk-asiosisa ja sai ongelma ratkaistua!

Eilen oli siis taas hyvä suomalaispäivä.
Tytöt aloittivat alkuerät hienosti. Annina miekkaili todella hyvin, kärki oli kohdallaan. Alkuerätulokset: Ansku 5/6 ja Mixo 4/6. Anksu cupiin ranking 10.

64-cupissa Anskulla oli vastassa Brasilian Simeao. Tasaisten vaiheiden jälkeen Annina ratkaisi kolmannessa erässä tarkoilla käsipistoillan. Lopputulos Anninalle 15-11.
Mixolla oli vastassa Hollannin Tataran. Mixo johti lähes koko ottelun ja oli jo 13-11 johdossa, kun vastustaja onnistui tasoittamaan tilanteen kahden yllättävän hyökkäyksen tuloksena. Tuplapiston jälkeen tilanteessa 14-14 vastustaja sai ratkaisevan osuman. Tässä ottelussa suurin puute oli Mixon käytössä olevan liikearsenaaliin suppeus. Lisää treeniä siis.

32-cupissa Anskulla oli vastassa Romanian Tataran. Vastustaja meni nopeasti johtoon ja piti sen koko ottelun ajan. Ottelun lopussa Ansku taisteli itselleen 5 peräkkäistä pistoa, mutta vastustajan etumatka oli jo liian suuri. Ottelu päättyi 15-12. Anskun lopputulos oli hieno MM-kisan 18. sija.

Lämpimät onnittelut Anninalle ja Peeterille! Peeterille kuuluu myös osittain kunnia eilisestä Teemun tuloksesta. Yhteistyö kahden valmentajan kanssa, isä-Teron ja Peeterin kanssa, toimii hyvin ja tulosta syntyy.

Juniorit AlexNikoCata saapuivat myös kisakaupunkiin eilen. Matka oli mennyt hyvin ja kaikki laukut saapuivat myös perille.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 8.4.2009 20:27 
Poissa

Liittynyt: 4.1.2005 9:51
Viestit: 2321
Paikkakunta: Espoo
Tänään oli Outin vuoro olla tulessa juniori floretissa.

Outilla oli kisassa lainamaski, oma ei mennyt läpi tarkastuksesta, ja alussa oli ongelmia tarranauhan kanssa.
2 ensimmäistä ottelua meni ihan pipariksi. Sitten maski saatiin teipattua ja keskityttiin itse miekkailuun.
Upean elekielen omaavan naispuolisen belgialaisen valmentajan neuvoista oli paljon apua mutta silti Outin tulos oli 1v/6 ja karsiutuminen katkosta.

Outilla on opiskelut alkamassa ensi syksynä ja mietinnässä on nyt missä hän aloittaa opiskelut jotta voi paremmin harjoitella kuin ennen… halua kehittyä on! Outilla on fyysiset ominaisuudet vaikka mihin, muutta ainakin taktinen osaaminen vaati kehittämistä.

Vastaus Teemun kysymykseen liittyen ranskalaisten osanotosta:
Rahakysymys. Uusi olympiadi alkanut ja rahat tarkassa syynissä. Tietolähde on varma.

Junnupojat ovat tankanneet ja treenanneet, odottavat jo innolla huomista, samoin minä.

t. Lena


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 8.4.2009 23:09 
Poissa

Liittynyt: 6.12.2004 13:14
Viestit: 302
[quote="Teemu Tokola"]Kunhan tästä vielä tekniikka vähän halventuu, niin eiköhän sitä ennenpitkää voi valita mistä ottelusta haluaa katsoa videota. [/quote]

Eiköhän tuo nettitv/video ole ihan lähitulevaisuutta, tekniikka on nyt sitä laatua, että homma hoituisi.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 8.4.2009 23:22 
Poissa

Liittynyt: 4.1.2005 9:51
Viestit: 2321
Paikkakunta: Espoo
Latasin lisää kuvia ja tunnelmia nettiin...

http://picasaweb.google.com/lena.tallro ... 09Belfast#

t. Lena


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 27 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com