Suomen Miekkailu- ja 5-otteluliitto

Finlands Fäkt- och 5-kampsförbund - Finnish Fencing and Pentathlon Association
Tänään on 19.10.2021 5:48

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 7 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: 12.3.2008 11:00 
Poissa

Liittynyt: 17.12.2004 7:36
Viestit: 210
Paikkakunta: Turku
Hyvä miekkailun ystävä, halusimme jakaa kisakokemuksen kanssanne ja siksipä ”haastattelin” Teemun junassa, kun palasimme tiistaina 11.3. kotiin rankan kisamatkan jälkeen. Olen yrittänyt pitää tekstin autenttisena, mutta ne jotka tuntevat tyylini, saattavat huomata tekstissä pientä ”haamukirjoittajan” tekemää säätöä. Hauskoja lukuhetkiä!


Kadettien EM-kisat Rovigossa 5.3.

Kisapaikkana oli Rovigon entinen sokeritehdas CenSer. Miekkailu tapahtui eri saleissa, kahdessa kerroksessa alueita oli yhteensä 18, lisäksi lämmittelyä varten oli pohjakerroksessa 8 aluetta.
Alkuerät ja cupin alkuvaihe pidettiin ykkös- ja kakkoskerroksen "karsintasaleissa". 32 Cuppeja varten oli 2.kerroksessa värialuesali, jossa olivat vihreä, punainen, keltainen ja sininen alue. Värisalin laitteissa näkyivät ledeillä miekkailijoiden nimet ja tietysti normaali ottelutilanne. Finaalia varten oli vielä oma salinsa ykköskerroksessa, jossa oli korotettu finaalialue ja hullut laitteet.

Ilmoittauminen ei ollut ihan helppoa, sillä vastaanotossa kukaan ei osannut englantia. Riittävän huitomisen jälkeen saimme kuitenkin ilmoitettua itsemme kisaan.

Alkuerissä hävisin ekan matsini puolalaista Pacekia vastaan. Kaikki oli ihan jees ja johdin jo 4-3 mutta polski tasoitti ja otti vikan vastaflessillä. Toiseksi tuli vastaan suoralla kahvalla otellut saksalainen Bodoczi jonka flessasin kolme kertaa pihalle ja otin seuraavat kaksi varpaasta, voitin 5-1. Kolmas kaveri oli tanskalainen Robl, jonka piti olla erän toiseksi helpoin. Sain pari pistoa sivucupeella mutta jotenkin kaveri onnistui aina sähläämään matsin tasoihin. Ottelu meni jatkoajalle tilanteessa 4-4 ja sain edun. Painostin kaverin päätyyn ja valmistelin hyökkäystä rintaan kättä pommittamalla ja osuin vähän vahingossa ranteeseen. Tuomari huomasi lampun palavan vasta kun olin jo päättänyt hyökkäyksen rintaan. Matsi mulle 5-4.

Tanskalaisen jälkeen tuli vastaan kova ranskalainen Fonson. Olin katsellut hänen matsejaan ja huomannut että että kaveri otti melko usein hyökkäykset vastaan syvällä kvartilla. Kvartin välttääkseni yritin alussa tulla läpi alalinjasta oktaavin kautta, josta sainkin yhden piston. Toinen tuli läpi kvartin yli flessaamalla, yhden sain varpaasta, yhden käteen vastaan ja yhden tuplan Fonsonin omasta hyökkäyksestä. Voitin 5-2.

Tokavika poulevastustaja oli Makedonian Isaylovski. Ottelua ehkä vähän kuvaa yksi hyökkäys, jonka aloitin oktaavisidontana, pisto valui olkapäästä yli, no, ei se mitään, jatkan remisillä, mutta sekin meni ohi. Damn. Pakitan vielä samaan tempoon ja yritän heti cupeella käteen -ohi- ei kun flessi perään -ohi- kerran vielä remise kuokkimalla ja johan osui. Kaiken tämän sähläyksen aikana kaveri ei siis osunut minuun. Voitin 5-0.
Vikana oli espanjalainen banaanikaveri Casado. Hän yritti koko ajan kalastaa varvaspistoa ja sainkin yhden nätin osuman ranteeseen kesken varvastelun. Matsi oli helppoa suoraa miekkailua, voitin 5-2.

Tulosten odotteluvaihe oli aika sekavaa italialaistameininkiä, mutta sain jotenkin selville missä eka 64 cupin matsini oli. Rankingissä olin 4. alkueräkierroksen jälkeen.

Cuppia varten piti siirtyä eri saliin ja alueelle 2. Tuomarilla ei kuitenkaan ollut otteluni lappua ja paikalle alkoi jo kokoontua säilämiekkailjoita. Aloin vähän hermostua, että olin väärässä paikassa ja olin jo lähdössä etsimään aluettani kun tuomari viimein ilmoitti että olinkin oikeassa paikassa.

Vastaan tuli ukrainalainen Krasnyansky. Tiesin että kaveri oli voitettavissa ja pääsinkin helpon tuntuisesti johtoon, mutta jotenkin höntyilin etuni ja toisen erän jälkeen johdin vain yhdellä pistolla. Päätin ryhdistäytyä, annoin kaverin kolmannessa erässä tulla vapaasti päin, otin terän rauhassa kiinni ja pistin. Voitin 15-10.

32-cupissa kaikki ottelu olisi pitänyt olla värialuesalissa, mutta kilpailut olivat niin paljon myöhässä, että ottelu jaettiin tavallisiin saleihin. Vastaan tuli sama puolalainen, jonka voitin 2007 Serbian EMssä 32-cupissa. Aika sattuma. Eka erä oli tasainen, 6-5 koitin katsella onko kaveri oppinut jotain pahaa juttua vuoden aikana. Totesin että kaveri miekkaili edelleen aika kyttäämällä. Peeter sanoi että voin pistää vauhtia matsiin ja olin itsekin jo huomannut flessatessani, että kaveri ei ollut mikään hyvä puolustaja. Ajoin hänet päätyyn ja sain päätettyä muutamia degagee-hyökkäyksiäni aika helposti eri paikkoihin. Ottelu oikeastaan ratkesi siihen, voitin 15-10.

16-cuppia varten kilpailijoiden piti mennä erilliseen odotushuoneeseen, mutta koska en tiennyt että sellaiseen piti mennä, kävin vähän ulkona hengailemassa ja kuuntelemassa musaa. Palatessani kaikki etsivät minua ja tuli vähän kiire saada aseet tarkastukseen ja ehtiä alueelle…

Sinisellä alueella odoti italialainen Bruttini, joka pudotti edellisessä matsissa sairaan hyvän unkarilaisen File'en. Olin oikeastaan odottanut unkarilaista vastustajaksi, koska hän oli pärjännyt hyvin junioritason maailman cupeissa, joten oli vähän yllätys, että vastaan tulikin italialainen. (toim. huom: unkarilainen File oli mm. Alpe Adria 2007 juniorien MCssä 13. italialainen Bruttini 26. )
Olin jo aika tyytyväinen, kun olin päässyt jo niin pitkälle ja koska vastus tuntui aika kovalta, en ollut enää kovin toiveikas voitostani. Alex oli kuitenkin katsonut Bruttinin matsia ja tiesi että kaveri enempi vaan venaa ja pistää vastaan, joten ajattelin että ehkä kaveri on vähän huonompi hyökkäämään ja päätin kytätä itsekin. Annoin italialaiselle ottelun otteen haltuun, mutta hän saikin pistoja omista semihyvistä hyökkäyksistään. Etenimme italialaisen johtaessa ja ekan erän jälkeen Peeter kehoitti hakemaan vahvemmin omia pistoja. Yritin saada liikkeen haltuuni mutta matsi meni kuitenkin kaavalla Bruttini johtaa kahdella, saan tasoihin, Bruttini menee taas kahden piston johtoon jne. Pikku hiljaa ottelu kuitenkin tasoittui niin, että kaveri sai kuitattua vaan yhden piston johdon ja tilanteessa 12-12 alkoin ekaa kertaa uskomaan, että ottelunhan voi voittaa. Päätin että enää italialainen ei saa omaa pistoa. Keskityin tekemään hyökkäyksen samalla tavalla miten olin saanut tasoittavat ja sain ekaa kertaa jodon 13-12 aikaiseksi.Sitten tein tyhmän flessin, ottelu 13-13. Taas alusta - painostin oman aloitteen ja sain tehtyä pisteen omalla hyökkäykselläni. Lisää vaan painostusta, italialainen tuli liikkeeseen mukaan ja sain kalastettua siistin voittopiston varpaasta. 15-13! Oli aika hyvä fiilis.

8 cuppia varten juttelimme Peeterin kanssa mitä teemme seuraavaksi vastaan tulevan unkarilaisen Gyoryin kanssa. Kaveri on sairaan pitkä suoralla kahvalla otteleva vasuri, joka oli tiputtanut 32 cupissa Norjan Milakin 15-10 ja 16 cupissa ehkä kisan etukäteen parhaan Italialaisen Bino Gabrielin 15-9 (toim. huom. Bino oli Budapestin Coupe de Heraclesissa 2008 sijalla 8. mutta Gyorgyi löytyi vasta sijalta 120.). Peetrin idea oli pitää oma unkarilaisen korkeaa sixtiä vastaan oma korkea sixti ja pistää sen kautta vastaan. Kun taktiikka oli pohdittu, taas ulos keskittymään ja biisi soimaan. Jotenkin tällä kertaa tuli sitten ihan oikeasti kiire, kun Kassu juoksi ulos ja sanoi että mun pitää mennä heti alueelle. Onneks ei sentään tullut korttia.
Alussa tuli pari pistoa tasatahtiin ja yritin pitää yläsiksitaktiikasta kiinni. Kaveri tuli kuitenkin läpi omilla hyökkäyksillään ja törmäsi kerran ihan päinkin ilman että sai varoitusta. Unkarilainen pääsi jotain 5-2 johtoon joten mun oli pakko aloittaa oman piston hakeminen. Aloin pikkuhiljaa saamaan pistoja omalla ja vastaflessillä sikstin ja tuplasiksitin kautta. En muista ottelua ihan tarkkaan mutta jossain 10 piston tienoilla pääsin ekan kerran parin pisteen johtoon. Yritin pitää aloitteen hallussani vaikka unkarilainen painosti sikana, hain omaa hyökkäystä tai vain hyökkäsin hyökkäystä vastaan. Ottelun vika pisto tuli tuplana vastaflessillä. Oli niin hyvä fiilis.

Semeihin oli kauheesti aikaa - puolitoista tuntia, mutta jostain syystä sekä Peeter että Kim sanoivat että en saa mennä minnekään. Outoa. No, odottelin ryhdikkäästi paikoillani ja kuuntelin musaa, aseetkin olivat jossain tarkastuksessa, joten niillekään ei voinut tehdä mitään.

Semeissä vastaan tuli alkuerässä ollut ranskalainen Fonson. Kaveri oli just voittanut jonkun tosi ison kadettikisan Ranskassa ja oli yleisön ennakkosuosikki. Yritin aloittaa matsin puhtaalta pöydältä vaikka olin voittanut alkuerämatsin aika selvästi. Ranskalainen painosti mutta huomasin pian jo johtavani 5-1. Jotenkin matsissa ei ollut enää mitään paineita vaan pystyin keskittymään ihan vaan ottelemiseen, en kauheasti funtsinut mihin pistäisin, mutta matsissa vaan tuntui onnistuvan melkein kaikki mitä vaan tein. En jotenkin voinut edes kuvitella häviäväni. Voitin 15-10. Jälkeenpäin Peeter sanoi, että monet pistot tulivat ihan vaan stoppareilla kättä ojentamalla ja vika flikki napsahti ranskalaisen käteen niin, että Fonson ei ehtinyt edes reagoida mistä se tuli.

Finaaliottelu olikin sitten jo enempi työvoitto Sveitsin Harry Potterista - siis Cleninistä. Tilanteet päättyivät usein lähitaisteluun ja niissä olin vähän parempi. Clenin oli tosi urheilullinen ja reilu kaveri, hän tuli heti matsin jälkeen onnittelemaan ja myöhemmin vielä palautti mun aseeni joka oli vahingossa joutunut finaalialueelta hänen kassiinsa.

Loppukommentti: Juna tuli perille tässä kohtaa piti lopettaa. Teemun puolesta haluan kuitenkin vielä kiittää matkassa olleita joukkuekavereita kannustuksesta, tietysti Peeteriä taktista neuvoista. Kiitettäviä on pitkä liuta myös kotipuolessa; Rippe on antanut tärkeitä käsipisto-oppareita, Ninnu on auttanut varustehankintojen hoitamisesta, Turun Miekkailijat matkakulujen kompensoinnista, Turun Kaupunki on antanut meille puitteet toimintaan, HFM on auttanut Teemua tosi paljon Viron vuosittaisten leiritysten järjestämisessä ja mm. viime pääsiäisleirillä, Lena "The Hardest Working Woman In The Show-bizes" Tallroth on hoitanut tukka putkella kisamatkajärjestelyjä, Alex ja Kjärttan kuuluvat kohta jo perheeseen, isovanhemmat hoitivat vuosia Helsingin-kisamatkamajoituspalveluita yksioikeudella, jne. jne.

- Teemun kuvailuista tekstin haamukirjoitti Tero


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 12.3.2008 12:42 
Poissa

Liittynyt: 15.8.2007 11:48
Viestit: 8
Paikkakunta: Helsinki
Mielenkiintoista ja jännittävää luettavaa. Ja hyvää taktikointia, joka tuotti parhaan lopputuloksen. Onnea vielä kerran mestarille!


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Rovigo 08
ViestiLähetetty: 12.3.2008 23:12 
Poissa

Liittynyt: 3.5.2007 19:43
Viestit: 8
JEP
Eka arvokisamitali Suomeen on tosiasia ja vielä KULTA!!!!

Haluaisin kuitenkin kommentoida pikku asiavirheitä, mitä isä-poika junakeskustekussa on tapahtunut, tai ei ole tiedossa.

Alueita oli 10 + 4 väri-aluetta + podium. ( Lämmittelysalissa 4-aluetta.)
Alueet erittäin epäjohdonmukaisesti merkitty. Ottelijoilla oli vaikeuksia löytää omat alueensa ajoissa kaikissa sarjoissa ensimmäisinä päivinä.

Tekstistä kävi ilmi, että "Peeter ja Kimi eivät päästäneet silmistään" johtui vain siitä, että tuomarinuvosto oli jo antanut kaksi huomautusta Suomen delegaation johdolle poistumisesta callingroomista. Tämä siis ennen tab 16.
Tuomarin ( AUT, Martina ...?) noutaessa sankariamme callroomista tab 16 haluaa sankari tuulitukka poistua saattueesta veskiin. Tuomarikolleegani ei ollut koskaan nähnyt vastaavaa kylmähermoisuutta, eikä uskonut silmiään. Tästä asiasta sain kuulla useasti koko loppuviikon.

Miekkailija, jolla on jo kaksi huomautusta alla, lähtee ominpäin vessaan; jättää tuomarin, kanssavastustajan, saattajat, katselijat odottamaan.
Eipä löytynyt sääntökohdasta klausulia, joka sen olisi kieltänyt. Vaatii todella kylmähermoisuutta.

Istuin siis koko loppuajan Teemun vieressä ja katsoin, että kaikki meni niinkuin piti. ( Sain tiedon vasta tässävaiheessa Peeteriltä, että Teemua oli jo kaksi kertaa varoitettu 10 min callroom säännöstä t.86.5. ( Normaalisti yksi varotus ja kilpailuista pois sulkeminen.)

Summasumarum:
Teemun miekkailu oli parasta koko euroopassa.
Olen onnitellut häntä jo useasti, mutta haluan onnitella HÄNtä vielä kerran näin julkisesti.

Kim Lindberg


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Rovigo 08
ViestiLähetetty: 13.3.2008 0:40 
Poissa

Liittynyt: 27.12.2004 13:48
Viestit: 55
Paikkakunta: Hki
[quote="floretisti 77"]JEP
Eka arvokisamitali Suomeen on tosiasia ja vielä KULTA!!!!


Kim Lindberg[/quote]

Aikuisten sarjasta on jo yksi MM-mitali. Eipä vaan taida olla liitonkaan sivuilla mitään asiasta. Että silleen ne saavutukset unohtuu. Tai eivät unohdu sinä aikana lajin piirissä olleilta mutta seuraavat sukupolvet ei niistä tiedä.

Eikö Teemulle ole kerrottu varoituksista vielä ennen paluumatkaakaan? Ehkä kisan aikana häntä ei haluttu hermostuttaa?

Viime Tallinna Möökin aikana suomalaiset tuomarit keskustelivat juuri näistä calling-room systeemeistä.
---------------------
Onnittelut Teemulle ja taustajoukoille.
Teron/Teemun analyysit otteluista ja vastustajista ovat parasta tekstiä aiheestä mitä olen lukenut/kuullut ainakin viime aikoina. Se antaa odottaa lisää huippusuorituksia.

Millaisia muuten olivat finaalialueen "hullut laitteet"?


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 13.3.2008 9:53 
Poissa

Liittynyt: 17.12.2004 7:36
Viestit: 210
Paikkakunta: Turku
"Tuomarikolleegani ei ollut koskaan nähnyt vastaavaa kylmähermoisuutta, eikä uskonut silmiään. "


Kiitos oikaisuista, arvelinkin, että jotain meni ohi juuri noissa "tuli kiire" kohdissa, mutta tapahtumia paikanpäällä seuranneita kuulematta jää aina jotain "journalistista" aineistoa saamatta :D

Tämä taitaa myös kuvastaa sitä, että kun nuori miekkalija "joutuu" näin ainutlaatuiseen tilaisuuteen, niin häntä ei ole mitenkään valmennettu kohtaamaan näitä "kisarutiineja" ja silloin voi sattua sooloilua joka aiheuttaa mielenkiintoisia tilanteita. Nuo Kimin mainitsemat sanktiohan moisesta touhuilusta olisivat voineet olla äärinmäisen vakavat - kisoista poissulkeminen - joten suurkitos vielä asian esille ottamisesta !!!!


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Rovigo 08
ViestiLähetetty: 13.3.2008 23:32 
Poissa

Liittynyt: 16.12.2004 22:40
Viestit: 373
Paikkakunta: Oulu
Onnittelut Teemu Seevelle sekä taustajoukoille!

Tappi:
> Aikuisten sarjasta on jo yksi MM-mitali. Eipä vaan taida olla liitonkaan sivuilla mitään
> asiasta. Että silleen ne saavutukset unohtuu. Tai eivät unohdu sinä aikana lajin piirissä
> olleilta mutta seuraavat sukupolvet ei niistä tiedä.

Liiton sivuilla voisi kieltämättä olla aiempia tuloksia ja suomalaisen miekkailun suuria nimiä esiteltynä - ehkäpä tämän voisi laittaa asialistalle kun seuraavan kerran liiton sivuja päivitetään isommalti.

Ja SM-tason saavutuksista voi jälkipolvia muistuttaa auttamalla täyttämään tältä keskustelupalstalta löytyvää listaa Suomen mestareista - vielä on muutamien vuosien mestarit muistamatta.

_________________
Teemu Tokola
Oulun Miekkailuseura
e t u n i m i . s u k u n i m i ( ät ) o u l u n m i e k k a i l u s e u r a . f i


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Anteeksi arvokisamitalistit
ViestiLähetetty: 31.3.2008 21:10 
Poissa

Liittynyt: 3.5.2007 19:43
Viestit: 8
Julkinen Anteeksi-pyyntö kaikille MM, EM, 5-ott olympia- mitalisteille.

Olin kömpelö.
Kim Lindberg


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 7 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com