Suomen Miekkailu- ja 5-otteluliitto

Finlands Fäkt- och 5-kampsförbund - Finnish Fencing and Pentathlon Association
Tänään on 21.1.2022 5:28

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 25 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: 28.7.2009 9:58 
Poissa

Liittynyt: 17.12.2004 10:01
Viestit: 219
Ehdotus SML:n kansallisen rankingin uudeksi pistelaskujärjestelmäksi.

Tein tästä kokonaan uuden otsikon, jotta asia ei huku vanhojen viestien alle.
Aiempaa keskustelua tästä aiheesta voi käydä katsomassa tuolta: viewtopic.php?f=8&t=2433

Uusi ehdotus perustuu Nikun alkuperäiseen ideaan, jota on kommenttien perusteella hieman viilattu.

Perusperiaate:

Voittaja saa peruspisteitä 2 * osallistujamäärän verran.
Toinen saa peruspisteitä 1,5 * osallistujamäärän verran.
3.-4. saa peruspisteitä osallistujamäärän verran
Tästä eteenpäin jokainen cup-kierros puolittaa pisteet, eli 8. saa 0.5 * osallistujamäärän verran, 16. 0.25 * osallistujamäärän verran jne. Cup-kierrosten sisäiset erot on tehty siten, että sijalla 5 saa 1,5 * sijan 8 pisteet ja sijoilla 6-7 tasaiseti näiden väliltä, sama systeemi sijoilla 9-15, 17-31 jne.
Systeemin yksinkertaistuksista johtuen viimeinen saa aina noin 3,5-4 peruspistettä. Tämä kuitenkin voidaan suoda palkintona kilpailukokemuksen hankkimisesta?

Tarkoituksena on siis vanhaan systeemiin verrattuna korostaa kärkisijojen merkitystä ja tehdä selkeämpi ero myös eri cup-kierrosten väliin.

Alkuperäisissä keskusteluissa tuotiin esille myös rankingiin laskettavien kilpailuiden määrän rajoitus.
Ehdotuksena on ollut pistelaskun rajoittaminen kahdeksaan tai kymmeneen kilpailuun.
Tämän hetkisen näkemyksen perusteella tulen ehdottamaan rajaksi kymmentä kilpailua.
Kun katsoo tämän hetkisiä kilpailumääriä, niin aikuisten puolella ei ole kovinkaan paljoa yli kymmenen kisan miekkailijoita. Junnupuolella sen sijaan on yllättävän paljon.

Kommentteja aiheesta voi laittaa tähän ketjuun tai lähettää suoraan allekirjoittaneelle [ tommi . kosunen (ät) miekkailu . fi ].

Tämä sama viesti on lähetetty myös sähköpostilla seuroille.
Vertailua helpoittamaan on tehty excel. Siinä on muutamalla esimerkillä esitettynä miten eri kisoissa uusi ja vanha järjestelmä poikkeavat toisistaan. Valitettavasti xls-tiedostojen linkitys ei onnistunut viesteihin. Yritän saada excelin johonkin toiseen paikkaan. Siitä on hieman helpompi lukea asioita.

-tommi

_________________
Tommi Kosunen


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 28.7.2009 16:38 
Poissa

Liittynyt: 11.3.2009 9:32
Viestit: 22
Mielestäni tärkeintä, ennen muutoksien tekemistä, on päättää, mihin ranking-listaa tullaan tulevaisuudessa käyttämään. Onko se valintaperuste arvokisoille? Tullaanko tuomareista koituvat kulut edelleenkin laskuttamaan neljän korkeimmaksi sijoitetun ulkopuolelle jääviltä? Tullaanko mahdolliset tuet (kuten juniorien MM-kisoista saadut varustepaketit) jakamaan rankingin perusteella?

Näihin tahtoisin vastauksen.

Näin arvokisoja kiertävän näkökulmasta se on varsin ratkaisevaa - uuden ehdotuksen massiivisista piste-eroista johtuen on nimittäin kannattavampaa jättää esimerkiksi maailmancupeja väliin ja osallistua kaikkiin 11 kansalliseen kisaan, varsinkin pohjoisessa, missä mitalisijoituksen saavuttaminen tällä hetkellä ei ole temppu eikä mikään; olkoon vertailukohtana esimerkiksi Oulun kesäkisojen kalpakisa, johon osallistui 29 miekkailijaa. Voittajalle tästä kisasta siunaantuu 58 pistettä, kun taas Challenge Monal MC:ssä (160 osallistujaa tänä vuonna) FIE-pisteille taistellut ja 64-joukkoon selvinnyt - mitä ei tällä hetkellä suomalaisten keskuudessa vielä juurikaan tapahdu miesten sarjassa - saa pisteitä 25. Isossa maailmancupissa FIE-pisteille selviäminen edellyttää verrokkiinsa suhteutettuna paljon enemmän ja kokonaisvaltaisemmin, jo pelkkä alkueristä selviäminen ei ole itsestäänselvyys. Näin ollen on siis kannattavampaa - mikäli ranking edelleenkin säilyttää asemansa muun muassa lueteltujen ominaisuuksien mittarina - osallistua kaikkiin 11 kansalliseen kisaan, joista selkeästi heikkotasoisempia pk-seudun ulkopuolisia kisoja on viisi; voittamalla eritoten nämä 5 (mikä ei ole lainkaan mahdotonta) menee helposti suomalaisittain vielä kovien seniorien mc-tuloksien (64- tai 32-cup) ohi. Tämä taas vaikuttaa varsin radikaalisti esimerkiksi maajoukkueen kokoonpanoon, mikäli sen valinnat ruvetaankin tekemään erillisen karsintakisalistan sijaan kansallisella rankinglistalla.

Jokaisessa pohjoisemmassa kisassa käyminen myös rasittaa kukkaroa - junamatka Ouluun maksaa noin 150 euroa, lisänä majoitus ja muut kulut, n. 50 euroa. Kaksi kisaa Ouluun, yksi Rovaniemelle, toinen Leville ja kolmas Jyväskylään voi hyvinkin tuottaa tuhannen euron kulut. Sillä rahalla lennän viiteen, mahdollisesti kuuteen maailmancupiin Euroopassa, eikä priorisointi suhteessa miekkailulliseen kehittymiseen tai saavutusmahdollisuuksiin ole vaikeaa - on kisattava ulkomailla voidaakseen todella haastaa maailman huippuja, ja tämä tietääkseni on, tai pitäisi olla, liitonkin intresseissä. On toki ymmärrettävää, että myös pk-seudun ulkopuolella asuvat haluavat mahdollisuuden otella toisiaan ja etelän väkeä vastaan oikeassa kisassa ja tienata rankingpisteitä - onkin täysin oikeudenmukaista, että kisoja on pitkin poikin Suomea, eikä aina tarvitse kisaa varten raahautua mahdollisesti koko maan läpi, sillä juoksevathan kulut myös toisestakin suunnasta tultaessa.

Kuitenkin on mielestäni eroteltavissa tietty ryhmä miekkailijoita, jotka tekevät työtänsä eri intensiteetillä kuin muut (treenaavat lähes päivittäin, järjestävät työnsä ja opintonsa niin, etteivät osu harjoittelu/kilpailujaksoihin yms.) - lasken tähän itsenikin - ja todellakin, tavoittelevat kansainvälistä menestystä, samoin kuin Miekkailuliittokin, eikä rankingjärjestelmä, kuten mikään muukaan, saisi sortaa tai vaikeuttaa tätä jo ennestäänkin haastellista pyrkimystä.

Siksi näkisin ehkä helpoimpana ratkaisuna erottaa kansallinen ranking kaikenlaisesta päätöksenteosta, jolloin se palvelisi tasan sitä seikkaa, johon se on tarkoitettukin - kuvaamaan miekkailijoiden sijoittumista toisiinsa nähden tiettyjen kriteerien vallitessa. Se ei muutoin välttämättä koskaan kykene vastaamaan tasapuolisesti kaikkiin tarpeisiin, mihin sen toivotaan kykenevän. Tässä tapauksessa miekkailija voisi jättää kansallisen rankingin omaan arvoonsa näin halutessaan, tai, mikäli kokee esimerkiksi MC-kisoissa käymisen liian korkeaksi askeleksi, panostaa omaan nousuunsa kansallisella listalla.

Edellämainittujen syiden vuoksi haluaisin kuulla rankinglistan käyttötarkoitukset ennen kuin itse rankingia lähdetään muuttelemaan.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 28.7.2009 21:54 
Poissa

Liittynyt: 16.12.2004 22:40
Viestit: 373
Paikkakunta: Oulu
Kaiketi ehdotukseen kuuluu, että arvokkaammissa kilpailuissa, kuten MC-kisoissa, peruspisteet kerrotaan edelleen jollain kertoimella? Esimerkiksi MC-kisojen nykyisellä kertoimella 2,5 kertomalla MC-kisoissa edes kohtuullisesti pärjäävä saa kyllä pisteitä ihan hyvin verrattuna kansallisiin kilpailuihin. Eli siltä osin Nikon laskelmissa hieman virhettä.

Mutta tuolla kommentilla en tarkoita sanoa, etteikö Nikon kommentissa muuten olisi järkeä: etenkin niiden, joille valinta- ym. asiat ovat tärkeitä, on hankala ottaa tähän kantaa tietämättä mihin kaikkeen ranking-listaa tullaan käyttämään.

Mutta: kummassa on virhe? Tuossa taulukkotiedostossa voittajan pisteet näyttäisivät olevan 1,5 kertaa osallistujamäärä ja kakkosen 1,25 kertaa osallistujamäärä, Tommin viestissä kertoimet ovat 2 ja 1,5.

Omasta puolestani totean vain, että kymmenen kilpailun raja ranking-pisteisiin laskettaviin kilpailuihin on toisaalta aika konservatiivinen, eli vaikutus lienee kohtuullisen vähäinen, mutta toisaalta, kun kerran maakuntakisoista puhutaan, on vältettävä sekin tilanne, etteivät suomalaiset kierrä muiden paikkakuntien kilpailuissa, koska rankingiin ei enää mahdu kisoja omalle kohdalle.

_________________
Teemu Tokola
Oulun Miekkailuseura
e t u n i m i . s u k u n i m i ( ät ) o u l u n m i e k k a i l u s e u r a . f i


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 28.7.2009 22:24 
Poissa

Liittynyt: 4.1.2005 9:51
Viestit: 2321
Paikkakunta: Espoo
Rankinglaskennan Excel-vertailu löytyy linkistä http://www.fencing.fi/images/Rankingehdotus_2009.xls

---
Lena Tallroth-Kock


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 28.7.2009 23:18 
Poissa

Liittynyt: 6.12.2004 13:14
Viestit: 302
Nikon mielipide on vankka. Rankingista on tehtävä selkeä, kuten (Tommin&Nikun esittämä on), mutta sitä on selkeytteävä mihin
siä käytetään vertailumateriaalina ennen sen virallista julkaistamista.

Kovaa treenaaville ja sinne tähtääville on selkeästi ilmoitettava mitä rankingia käytetään jotta paikka arvokisoista lohkeaa (koskee sekä junnuja+senioreja), käytetäänkö erillistä rankinkia kuten keväällä 2009 sekä erillisiä nimettyjä karsintakisoja kuten ympäröivissä naapureissa.

Sekä jotta pystyy ennakoimaan opiskelut+työt ja sovittamaan treenauksen, niin karsitakisat+pisteytys keväälle 2010 on oltava avoimesti tiedossa hyvissä ajoin ennen tammikuuta 2010, koska ensimmäsiin mc-kisoihin pitää ilmoittautua jo joulupyhien tietämällä.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 29.7.2009 9:56 
Poissa

Liittynyt: 17.12.2004 10:01
Viestit: 219
Kertoimet eri kisoille tulisi edelleen olemaan vanhan systeemin mukaiset. Nuo listalla olevat on tosiaan vain peruspisteitä.

Kuten aiemmassa viestiketjussa jo keskusteltiin, olisi kansallisen rankingin päätarkoitus edelleen rankata miekkailijat kisoissa alkueriin. Lisäksi tiettyjä valintoja tehdään tuon perusteella. Esim. MC-osallistumiset ja vastaavat tullaan pääsääntöisesti tekemään kansallisen rankingin perusteella.

Varsinainen arvokisakarsinta suoritetaan edelleen erillisten katsastuskilpailuiden perusteella. Ensi vuodelle systeemi tulee olemaan niiden osalta lähes sama. Pientä muutosta kisojen pisteytykseen saattaa tulla, mutta kisat pyritään pitämään samoina, mikäli päivämäärtät eivät estä.

Koskaan ei varmastikaan pystytä positamaan täysin sitä, että miekkailijat valitsevat tiettyjä kisoja toisten kisojen kustannuksella. On syynä sitten rankingpisteet tai jokin muu. Sama tilanne on myös MC-puolella.

-tommi

_________________
Tommi Kosunen


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 29.7.2009 19:53 
Poissa

Liittynyt: 11.3.2009 9:32
Viestit: 22
Hmm.. Taisin sitten laskea pisteet ensimmäisen ehdotuksen mukaisesti, jos eivät vastaa totuutta.

Kansallisten kisojen alkuerien rankkaamiseen lista on toki kyllä tarpeellinen, ja jos käyttö jää tähän, niin pisteityskäytäntö on puolestani jokseenkin sama, kunhan alkuerät edelleen säilyttävät jonkinasteisen realismin. Nythän on rankingia sovellettu vaihtelevan tilannekohtaisesti eri päätöksiin ilman selkeää linjaa, mikä taas ei mielestäni ole paras tapa toimia. Tämä ei tietenkään ole suoranaisesti ranking-aiheeseen liittyvää, mutta osa pohjaa uudistusta miettien.

Tosiaan - laskin vielä uudestaan OMS:n kotisivujen mukaisten kerrointen perusteella vertailun esim. 30 osallistujan kansallisen kisan voittajan ja 160 osallistujan MC:ssä 32 joukkoon sijoittuneen pisteet:

30 x 2 = 60 pts

160 x 0,125 x 2,5 = 50 pts

Sanokaa jos ymmärsin systeemin väärin. Tässähän on toki vain kyse kerrointen viilaamisesta ja piste-ero koskee vain ykkössijaa, sillä pudotus sijalta yksi sijalle kaksi on todella massiivinen - ehkä turhankin, jos osallistujia on vähänkin enemmän - vaikka tokihan kakkossijallakin päästään lähelle tuota 50 pistettä (45 pts).


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 29.7.2009 23:05 
Poissa

Liittynyt: 6.12.2004 13:14
Viestit: 302
[quote="n-v"]
Nythän on rankingia sovellettu vaihtelevan tilannekohtaisesti eri päätöksiin ilman selkeää linjaa, mikä taas ei mielestäni ole paras tapa toimia. Tämä ei tietenkään ole suoranaisesti ranking-aiheeseen liittyvää, mutta osa pohjaa uudistusta miettien.

->ERITTÄIN AJANKOHTAINEN POINTTI.

SAMOILLA LINJOILLA ON MENTY KOKOAJAN ETEENPÄIN VAILLA PUNAISTALANKAA.
PUUTTUU LINJAUKSET, SELKEYS VALINTOIHIN, AVOIMMUUS JA AIKATAULUTUS, LIEKÖ OSASYYNÄ ETTÄ OSAN MIEKKAILJOIDEN VANHEMMISTA ISTUU HALLITUKSESSA.
JOS KESÄN SALDONA ON VAIN PISTEYTYKSEN UUDISTUS, NIIN HAKUSESSA ON HOMMA.

Tosiaan - laskin vielä uudestaan OMS:n kotisivujen mukaisten kerrointen perusteella vertailun esim. 30 osallistujan kansallisen kisan voittajan ja 160 osallistujan MC:ssä 32 joukkoon sijoittuneen pisteet:
30 x 2 = 60 pts
160 x 0,125 x 2,5 = 50 pts

Sanokaa jos ymmärsin systeemin väärin. Tässähän on toki vain kyse kerrointen viilaamisesta ja piste-ero koskee vain ykkössijaa, sillä pudotus sijalta yksi sijalle kaksi on todella massiivinen - ehkä turhankin, jos osallistujia on vähänkin enemmän - vaikka tokihan kakkossijallakin päästään lähelle tuota 50 pistettä (45 pts).[/quote]

-> Pariisissa osal.määrä oli noin 160, ja siellä jos olisi selvinnyt 32 joukkooon, niin olisi se vaakakupissa kovemman luokan saavutus kuin kyläkisan voitto. Pariisissa 64 selvisi kovia kavereita, ja ulkopuolelle jäi toinen mokoma koviksi luokiteltavia.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 30.7.2009 9:51 
Poissa

Liittynyt: 17.12.2004 10:01
Viestit: 219
Nikolta hyvä pointti tuohon pisteiden laskuun ykkössijan ja muiden välillä.
Lienee syytä loiventaa tuota pudotusta.

Ei näitä pisteitä saada koskaan toimimaan niin, että joka kisasta saisi suhteessa yhtä hyvät pisteet. Tavoitteena on kuitenkin parantaa nykyistä systeemiä.

MC-kisojen tärkein tarkoitus on kerätä MC-pisteitä. Pyritään toki saamaan kansallisen rankingin pisteet jotenkin korreloimaan kisan kovuuden kanssa. Tosin MC-pisteissä itsessäänhän ei edes oteta kantaa osallistujamääriin, joten kyllä niistäkin valitettavasti joistain kisoista saa helpompia pisteitä kuin toisista.

-tommi

_________________
Tommi Kosunen


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 30.7.2009 10:05 
Poissa

Liittynyt: 16.12.2004 22:40
Viestit: 373
Paikkakunta: Oulu
Otan tässä kantaa vain rankingiin, en sen käyttötarkoituksiin.

--------------------------
Eli tämähän vaikuttaa vain kahteen ensimmäiseen sijaan, mutta kumpi nyt on ehdotuksessa se virallinen kanta:

-Tommin viestissä oleva: 2xosallistujamäärä voittajalle, 1,5x osallistujamäärä kakkoselle
VAI
-Excel-taulukossa oleva: 1,5xosallistujamäärä voittajalle, 1,25x osallistujamäärä kakkoselle?

------------------------------

Mutta sitten:

Keskustelu on mielestäni pistevertailujen osalta hieman hakoteillä, jos tuijotetaan vain voittajan saamia pisteitä. Käytännössähän kansallisilla kilpailuilla tulee olemaan vaikeampi kerätä korkeita pistesaldoja, sillä kuten excel-taulukostakin voi lukea, käytännön vaikutus on se, että voittajan pisteet kasvavat, kakkosenkin ehkä vähän, viimeisten sijojen pisteet kasvavat, mutta kaikki muut siinä välillä menettävät nykyiseen verrattuna pisteitä. Esim. Nils Sjöblomin esimerkissä sijat 3 - 41 saavat vähemmän pisteitä kuin vanhassa, sijat 42-44 sekä sijat 1 ja 2 saavat enemmän. Heti kun kansallisessa kilpailussa on voitosta kamppailevia miekkailijoita vähänkin enemmän (kuten on myös maakuntakisoissa, jos heitä onkin vähemmän kuin Helsingin kisoissa), jää iso osa heistä melko vähille pisteille.

Hyvästä menestyksestä MC-kisoissa pitää tietysti palkita ja kukaan ei varmasti kiistä MC-pisteille pääsyn merkitystä kovissa kv. kisoissa. Pitää kuitenkin muistaa myös alkuperäisessä keskustelussa esiintuotu argumentti siitä, että pelkästä MC-kisaan osallistumisesta ei saa tulla suurta pistepottia valtavasta osallistujamäärästä johtuen - onhan MC-kisoihin varsin helppo lähteä jos vain rahat riittävät. Eli tässä suhteessa tämä rankingehdotus on vanhaa parempi, sillä pelkällä MC-kisoissa käymisellä ei tässä pääse isoihin pisteisiin käsiksi.

Lisäksi on hyvä, että kansallisilla kisoilla ja niissä pärjäämisellä on sellainen painoarvo ranking-järjestelmässä, että myös kansalliset huiput osallistuvat niihin säännöllisesti.

Mutta toivotan kaikki tervetulleiksi hakemaan isoa voittajan pistepottia Oulun Polar-kilpailuista syyskuun 26.-27. päivä! ( viewtopic.php?f=42&t=2640 )

_________________
Teemu Tokola
Oulun Miekkailuseura
e t u n i m i . s u k u n i m i ( ät ) o u l u n m i e k k a i l u s e u r a . f i


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 30.7.2009 13:02 
Poissa

Liittynyt: 6.12.2004 13:06
Viestit: 179
Paikkakunta: Vantaa
Tarkennuksia keskustelussa epäselviksi jääneisiin kohtiin, koskien uutta rankingehdotustani, jonka Tommi nosti uuteen keskusteluun:

Ehdotukseni mukaan voittajan peruspisteet olisivat 1,5 * osallistujamäärä, kakkosella 1,25 * osallistujamäärä ,eli niin kuin Excel-taulukossa. Muuten kärkipään pisteytys menee todella jyrkäksi. Onko voitto todella tuplasti kolmossijan arvoinen?

Mielestäni uudessa järjestelmässä ei ole syytä käyttää samoja kertoimia kuin vanhassa, koska järjestelmät perustuvat eri lähtökohtiin Vanhassa järjestelmässä kertoimet oli vedettävä alas, koska kisan koko kasvatti pistepotin niin suureksi. Excel-taulukossa olen käyttänyt osallistumisvaatimusten ja kilpailun arvon mukaan seuraavia kertoimia:
Avoin kisa, kansallinen lisenssi: Kerroin 1,0
Avoin mestaruuskisa, kansallinen lisenssi: Kerroin 1,5 (SM, PM, Vironmestaruus yms.)
Avoin kisa, FIE-lisenssi: Kerroin 2,0 (FIE-sat)
MC-kisa: Kerroin 3,0
MC-GP-kisa: Kerroin 4,0
EM- ja MM-kisat: Kerroin 5,0

Niku


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 30.7.2009 13:59 
Poissa

Liittynyt: 17.12.2004 10:01
Viestit: 219
Kiitos Niku tarkennuksesta. Olin tuohon alkuperäiseen viestiin kopioinnut tekstiä parista eri paikasta. Siksi voittajan kertoimissa hieman ristiriitaisuuksia. Excelin pistesysteemi on kuitenkin se, josta nyt on tarkoitus keskustela.

-tommi

_________________
Tommi Kosunen


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 30.7.2009 17:36 
Poissa

Liittynyt: 11.3.2009 9:32
Viestit: 22
Teemun viestiä kompaten - on tosiaankin niin, että uudella järjestelmällä voittaja saa huimaa nousua omiin pisteisiinsä, ja lopuille sijoituksille (poislukien 2. ja muutama viimeistä) jää osaksi pisteiden putoaminen. Palveleeko tämä uudistamistarkoitusta? Alkuperäisessä ketjussa mm. Niku toi aloitusviestissään esille nykyisen rankingin vaikutukset kansallisen kärjen heikkoon osallistumiseen kansallisissa kisoissa ja hurjaan ramppaamiseen ulkomailla. Jos kuitenkin on näin, että vain todella voittaja hyötyy pistenousun muodossa kisaan osallistumisesta, ja loput sijat eivät juurikaan ole enää merkityksellisiä ja suhteessa toisiinsa jokseenkin samanlaisia (vrt. Excelin OMS-kisan sijoituksia 8. ja 9., eroa 2,1 pistettä) vaikka välissä olisikin cup-kierros tai vaikka kaksi, niin en kyllä lähtisi sen takia toiselle puolelle maata.

Systeemi tällä hetkellä tuntuisi lähinnä vain luovan mahdollisuuden hankkia huima kaula sijoittumalla mitaleille, jättäen loput osallistujat jokseenkin samoille sijoille kuin tämänhetkisessäkin rankingissa (erot ovat silti jokseenkin samoja, vaikka näennäisesti kyseessä onkin kymmenien pisteiden sijaan muutamasta kokonaisesta tai pisteen murto-osista) eikä se silti varmastikaan muuttaisi voimasuhteita, mutta erottaisi kärkinelikon-viisikon entistä enemmän muista kuin nyt (mitä taas tässä myös ilmeisesti yritetään saada juuri toiseen suuntaan, ettei esim. Dennis johtaisi listaa 2000 pisteellä ja loput <1000 pistettä).

En oikein usko, että pelkällä rankingilla saadaan kansallista kärkeä juoksemaan kaikissa kansallisissa kisoissa - se ei vain ole kannattavaa, enkä usko sen olevan fiksuakaan - on selvää, että menestymään pyrkivät joutuvat panostamaan 80-90 % kisoistaan ulkomaille. Itse olen käynyt nyt kolmena kesänä Oulussa kesäkisoissa, en siksi, että se erityisesti palvelisi miekkailullisia päämääriäni, vaan siksi, että Oulussa on kiva käydä. Pakottaminen maakuntakisoihin syö todella paljon budjettia, sillä saa hyvinkin kaksin- tai kolminkertaistettua vaaditut summat. On totta kai niin, että myös pohjoisemman seudun miekkailijat haluavat saada kisakokemusta ja kehittyä kovemmista vastustajista, ilman, että joka kerran tarvitsee tulla Helsinkiin. Näin kuitenkin tähän mennessä jokainen on joutunut tekemään, ja jos on todella valmis omistautumaan lajille, niin ehkä pitäisi harkita esimerkiksi muuttamista "paremmille" harjoitusseuduille? Tai pitäisikö liiton alkaa järjestämään leirejä, joiden tarkoituksena on saada vaikkapa joka seurasta kovimmat/motivoituneimmat treenaamaan tietyin väliajoin keskenään? Se olisi varmasti opettavaisempaa kuin osallistuminen kisaan ja tippuminen alkueristä/ensimmäisillä cup-kierroksilla.

Tuntuu nimittäin hieman siltä, että rankingia muutetaan myös sen takia, että entistä useammilla olisi "helpompi" tie nousta Suomen kärkeen - siis ainakin nimenä listalla - juuri korostamalla kansallisia kisoja, jolloin vähätasoisemmat kisat saavatkin yllättävää painoarvoa, vaikka onkin todella asia niin, ettei lajissa liiku raha, eikä sitä myöskään ole kansallisella kärjellä, eikä näin realistisesti ajateltuna heikompien kisojen osallistujalista varmastikaan tule muuttumaan tämänhetkisestä juurikaan; matkaaminen Suomen sisällä vaatii todella paljon aikaa ja rahaa - se ei ole suhteessa vaikkapa maailmancupiin kannattava sijoitus.

Tulisiko ehkä ylläpitää kahta rankingia - kansallisten kisojen ja kansainvälisten - jolloin myöskin ne, joilla ei ole halua panostaa ulkomaankisailuun, voivat tuntea nousevansa maan sisäisellä listalla? Vaiko ehkä luoda ne A- ja B-sarjat, joita sitten voi mahdollisesti ylläpitää eri kriteerein?

Ja ennen kaikkea, rankingin käytöstä on syytä tehdä selkeät päätökset ennen mitään muutoksia. Jos muutoksiin päädytään, pitäisikö kokeilla yksi kausi, niin, että ylläpidetään sekä vanhaa että uutta, mutta voimassa olisi vielä vanha? Tällöin nähtäisiin käytännössä miten järjestelmä toimii suhteessa vanhaan.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 31.7.2009 10:06 
Poissa

Liittynyt: 17.12.2004 10:01
Viestit: 219
Pistelaskujärjestelmän uusinnan tarkoituksena on muuttaa järjestelmää niin, että eri sijoista ja kisoista saatavat pisteet olisivat paremmin suhteessa sijoitukseen. Tällä uudistuksella ei ole mitään muuta salaperäistä tarkoitusta. Kaikki muut näissä keskusteluissa esiin tuodut asiat ovat lähinnä eri ihmisten mielipiteitä siitä, että uudistus voisi palvella jotain tiettyä tarkoitusta - kuten esimerkiksi Oulun kisojen osallistujamääriä.

Uskoisin ja toivoisin, että ne kansallisen kärjen miekkailijat, jotka treenaavat tosissaan, valitsevat kilpailunsa muilla perusteilla kuin mahdollisuudella saada muutama kansallinen rankingpiste enemmän.

Vanhan rankingin ongelmahan oli se, ettei siinä ollut mitään eroa eri cup-kierrosten välillä. Myös loppupään sijoituksissa tuli mielestäni turhaa nousua pisteissä jokaisella sijalla.

Edelleen olisin kyllä valmis tuota kärjen porrastusta hieman loiventamaan.

-tommi

_________________
Tommi Kosunen


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 31.7.2009 13:34 
Poissa

Liittynyt: 26.10.2008 21:43
Viestit: 10
Katselin hieman Norjan ranking järjestelmää. Se vaikutti hyvin selkeältä ja toimivalta, itse miekkailijana näkisin tämän tyylisen systeemin toimivan erittäin hyvin.
Aina tietyt pisteen tietyn kategorian kilpailuista osallistuja määrästä riippumatta.

http://fekting.no/rankinglister.html


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 25 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com