Suomen Miekkailu- ja 5-otteluliitto

Finlands Fäkt- och 5-kampsförbund - Finnish Fencing and Pentathlon Association
Tänään on 6.12.2019 21:57

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 1 viesti ] 
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: 18.5.2011 20:31 
Poissa

Liittynyt: 4.1.2005 9:51
Viestit: 2321
Paikkakunta: Espoo
Kaksi perinteistä olympialajia yhdistyy

MIEKKAILULIITTO JA NYKYAIKAISEN 5-OTTELUN LIITTO YHDISTÄVÄT TOIMINTANSA

Suomen Miekkailuliitto ja Suomen Nykyaikaisen 5-ottelun Liitto sinetöivät 18.5.2011 pitkän yhteisen historiansa kun liittojen puheenjohtajat allekirjoittivat yhdistymissopimuksen SLU-talolla järjestetyssä tilaisuudessa. Lajien toimintojen yhdistymisen taustalla on kummankin lajin halu kehittää toimintaansa Suomessa. Molempien liittojen liittokokoukset ovat jo aikaisemmin keväällä hyväksyneet lajien toimintojen yhdistämisen.

Pienten lajien toimintojen yhdistämisen taustalla on Opetus- ja kulttuuriministeriön halu tukea toiminnallisesti vahvempia liittoja. Allekirjoitustilaisuudessa Opetus- ja Kulttuuriministeriön ylitarkastaja Hannu Tolonen totesi, että ministeriö kannustaa pieniä liittoja tutkimaan eri vaihtoehtoja, jotta aikaansaadaan urheilutoiminnan laadun ja ammattimaisuuden lisäämistä. Ministeriössä uskotaan vahvasti suurempien yksiköiden tuomaan voimaan, joten kansalaistoimintaan osoitettua määrärahalisäystä halutaan kanavoida muun muassa lajiliittojen yhdentymisprosessien tukemiseen.

”Yhdessä meillä on mahdollisuus kehittää yhteistä hyvää toimintaamme, jotta tulevaisuudessakin pystymme takaamaan hyvät harjoittelumahdollisuudet niin huippu- kun kunto-urheilijoille”, totesi Nykyaikaisen 5-otteluliiton puheenjohtaja Jukka Pakarinen. Uusi yhteinen liitto ei ole kummankaan lajin loppu, se on alku paremmalle yhteiselle tulevaisuudelle.

”Yhdessä meillä on mahdollisuus kohdentaa resurssit paremmin kohtaamaan tämän ajan urheilun haasteet”, totesi puolestaan Miekkailuliiton puheenjohtaja Kimmo Pentikäinen. Liiton strategiset kasvutavoitteet ovat korkealla ja lajien yhdistyminen edistää näitä tavoitteita. Päätoimisten palkkaus on edellytys toiminnan laajenemiselle sekä laadun kehitykselle. Jatkossa liitto pystyy tukemaan seuroja ja urheilijoita entistä paremmin.

Huippu-urheilun muutostyöryhmän Tapio Korjus painotti omassa puheenvuorossaan, että huippu-urheilun muutoksen kolme tärkeintä kulmakiveä ovat urheilijan polku, osaamisen ja kompetenssin kehittäminen sekä lajiyhteistyön parantaminen. Lajiliittojen konkreettiset ratkaisut yhteistyön ja lajien välisen vuorovaikutuksen lisäämiseksi ovat erityisen tervetulleita ja tukevat huippu-urheilun toimintatavan muutosta. Yhteistyön ja yhteisten toimintatapojen kehittäminen ei kuitenkaan saa vähentää lajiylpeyttä eikä vesittää lajikulttuuria. Lajiliitojen tärkein tehtävä on urheilijan polun kehittäminen – urheilujärjestö on urheilua varten.

Miekkailun ja 5-ottelun toimintojen yhdistymiseen liittyvien käytännön toimien valmistelu aloitetaan välittömästi, mutta varsinaisesti miekkailu ja 5-ottelu yhdistävät toimintansa 1.1.2012 alkaen kun nykyisen Miekkailuliiton toimintaan liitetään lajina nykyaikainen 5-ottelu ja liiton nimi muuttuu Suomen Miekkailu- ja 5-otteluliitoksi.

Miekkailussa kilpaillaan kolmella eri aseella – kalvalla, floretilla ja säilällä. Kalpamiekkailu kuuluu yhtenä lajina nykyaikaiseen 5-otteluun, uinnin, esteratsastuksen ja ammuntajuoksun rinnalla.

Lisätietoja...

---
Lena Tallroth-Kock


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 1 viesti ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com